Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verdienstelijk gelijk tegen Osasuna

De Graafschap verdienstelijk gelijk tegen Osasuna

De Graafschap heeft in een oefenwedstrijd tegen de Spaanse subtopper Osasuna gelijkgespeeld. Het werd 1-1 Anco Jansen tekende ruim een kwartier voor het einde voor de gelijkmaker. Hij deed dit vanaf elf meter.

De Graafschap kende een stroef begin op het veld van vv Doetinchem, waar Karim Tarfi zijn eerste speelminuten in het shirt van De Graafschap kreeg. Er werd regelmatig al vroeg in de opbouw balverlies geleden, waardoor de Spanjaarden meer dan een gevaarlijk voor doelman Terol opdoken. De doelman hiekd zijn doel echter schoon. Terol keerde ook een strafschop na een ongelukkige handsbal.

De ploeg van trainer Pieter Huisstra liet aanvallend aardige dingen zien, maar het werd ook weer duidelijk waarom De Graafschap opzoek is naar aanvallende stootkracht.

In de tweede helft kwam proefspeler Randel Shakison als linksback binnen de lijnen. Hij zag Osasuna direct na de hervatting de score openen via Kike Sola. Toch hielden de Achterhoekrs zich hierna prima staande, zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen.

Een handsbal aan Spaanse zijde bood De Graafschap echter een uitlezen kans op de gelijkmaker. Anco Janssen schoot de toegekende strafschop binnen: 1-1.

Vrijdag 3 augustus spelt De Graafschap het laatste duel in deze oefencampagne. Het naar de 1. Bundesliga gepromoveerde Fortuna Düsseldorf is om 19.00 uur de tegenstander op De Vijverberg.

Karakteristiek, dinsdag 31 juli 2012 (voorbereiding seizoen 2012-2013)

De Graafschap - Osasuna (Spa) 1-1 (0-0)
Scoreverloop:
0-1, Kike Sola (47), 1-1, Anco Jansen (69/penalty)

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Robin Pröpper (60. Frank van Kouwen), Timothy van der Meulen, Milan Massop (46. Randel Shakison), Karim Tarfi (46. Rogier Meijer), Tim Vincken (60. Vlatko Lazic), Jordan Garcia-Calvete, Piotr Parzyszek (60. Gregor Breinburg), Santy Hulst, Anco Jansen

Bijzonderheid: Joost Terol stopt strafschop Osasuna (30)

Overig

- Aanvraagformulier voor een seizoenkaart

- Meld je aan voor de Gelderesch Reizen Superboerenpoule

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X