Graafschap verliest nipt eerste echte test

De Graafschap heeft voor het eerst in deze voorbereiding een nederlaag geleden. Istanbul BB won in Zutphen op slag van rust door een doelpunt dat wegens buitenspel niet geteld had mogen worden. Proefspelers Randel Shakison en Harrie Gommans speelde één helft mee.

Tegen Istanbul BB, uitkomend op het hoogste niveau in Turkije, speelde De Graafschap redelijk. Defensief werd de ploeg wat meer getest en hield men zich goed staande. Aanvallend liet De Graafschap niet te veel zien Enkel Lazic en Jansen waren gevaarlijk. Het enige doelpunt vlak voor het rustsignaal. Cenk Sahin rondde af: 0-1.

Na de rust keerden de testers Randel Shakison en Harrie Gommans niet terug. Beide ploegen kregen kansen en namens De Graafschap was Piotr Parzyszek met een bekeken inzet nog het dichtst bij een treffer. Het bleef bij 0-1 een in een wedstrijd waarin de techische staf ongetwijfeld weer wat wijzer is geworden.

Karakteristiek, dinsdag 24 juli 2012 (voorbereiding seizoen 2012-2013)

De Graafschap - Istanbul BB (Tur) 0-1 (0-1)