Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Huistra verrast door bevlogenheid

Huistra verrast door bevlogenheid

Pieter Huistra begint woensdag met zijn nog krappe selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op de Bezelhorst in Doetinchem is dan de eerste training. De kersverse hoofdtrainer van De Graafschap heeft sinds zijn aanstelling een goede indruk gekregen van de club.

"Het belangrijkste is dat je de mensen goed leert kennen en dat is mij in korte tijd al aardig gelukt. Ik heb met sponsors gegolfd, met supporters gesproken en wat dan opvalt is de enorme betrokkenheid. Degradatie hakt er altijd in. Ook daarom was ik verrast door de bevlogenheid bij de mensen hier. En aan inzet geen gebrek. Iedereen is ook supporter. De afgelopen periode is een aantal pijnlijke beslissingen genomen. Dat is altijd vervelend. We willen en moeten de club nu van onderaf weer een beetje opbouwen en ik proef daarbij veel veekracht", zo vat Huistra zijn eerste indrukken samen.

Tegelijkertijd is de inwoner van Rhenen kritisch. Met de komst van Van Kouwen en Hulst heeft De Graafschap nu 12 veldspelers en drie keepers. Te weinig om bovenin de eerste divisie te kunnen meespelen en aan de verwachtingen te kunnen voldoen. "Er moet nog veel gebeuren", constateert Huistra dan ook. "De selectie is aardig uitgekleed. Maar we zijn kritisch en zoeken jongens met durf en lef die nog een gezonde ambitie hebben. Spelers die graag voor De Graafschap spelen. Nee, ik kijk daarbij niet naar leeftijd. Ook spelers boven de 30 kunnen zich nog ontwikkelen."

"Wat we vooral willen is dat de mensen weer naar het stadion komen. Er moet een ploeg staan waar de supporters zich mee kunnen verenigen. Ik ben voorstander van verzorgd aanvallend voetbal met drie spitsen. Zo gaan we ook spelen. Je kunt beter een systeem goed inslijpen dan dat je twee of drie systemen half kunt spelen. Dat wil niet zeggen dat het altijd via mooi positiespel moet. Een lange bal van achteruit en dan gevaarlijke voorzetten over de vleugels is ook prima.En een beetje opportunisme past hier natuurlijk ook. Wat dat betreft moet het natuurlijk niet te voorspelbaar worden", aldus Huistra.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X