Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Ruime overwinning De Graafschap bij FC Den Bosch

Ruime overwinning De Graafschap bij FC Den Bosch

De Graafschap heeft na de thuiswedstrijden tegen FC Dordrecht (1-1) en SC Cambuur (2-3 verlies) vrijdag 15 december een overwinning geboekt. Op bezoek bij FC Den Bosch werd er een 0-4 winstpartij genoteerd.

Vanwege verschillende afwezigen binnen het team was het voor coach Jan Vreman bekijken hoe de basisformatie er uit kwam te zien. Zo begonnen Tristan van Gilst, Joran Hardeman en Levi Schoppema aan de aftrap. Thijs Jansen nam de honneurs waar in het doel waardoor Mees Bakker op de bank zat.

De Graafschap nam het initiatief en schoot enkele keren van afstand, maar werd nog niet gevaarlijk. Tristan van Gilst leek te profiteren van een fout in de verdediging van FC Den Bosch, maar de bal kon uiteindelijk weggewerkt worden.

Na een aanval werd het wat drukker in het strafschopgebied van de thuisploeg, waarna Simon Colyn voor de 0-1 openingstreffer binnen schoot.  Vlak voor het rustsignaal de verdubbeling van de stand en kon Xandro Schenk raak koppen, 0-2.

Het laag geklasseerde FC Den Bosch, plek 19 met 12 punten, kent een moeilijk seizoen. In het eerste gedeelte van de tweede helft liep De Graafschap verder uit. Een poging van Tristan van Gilst, kwam opeens voor de voeten van Philip Brittijn om het lederen projectiel tegen de touwen te werken, 0-3.

En invaller Huseyin Dogan kwam binnen de lijnen en was met zijn eerste balcontact gelijk trefzeker met een schot in de rechterhoek, 0-4. Daarna nog een poging van Huseyin Dogan, maar stuitte op doelman Roggeveen. In de slotfase liet FC Den Bosch aanvallende intenties volgen met een schot op de lat van Ogbaidze en schoot Boumassaoudi voorlangs.

Dit kalenderjaar komt De Graafschap nog twee keer in actie. Komende dinsdag 19 december in de tweede ronde van de KNVB Beker. Dan volgt het uitduel met Quick Boys om 18:45 uur. Vrijdag 22 december het competitietreffen tegen Jong PSV. Om 20:00 uur is de aftrap op stadion De Vijverberg.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 15 december 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


FC Den Bosch - De Graafschap:
0-4 (0-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Simon Colyn (26.), Xandro Schenk (45+1.), Philip Brittijn (55.), Huseyïn Dogan (66.)

Arbiter: Puts  | Toeschouwers: 6.044

Opstelling FC Den BoschRoggeveen, Mulders (46. Gyamfi), Henning, Van den Bogert ©, Mbete (26. Maas), De Groot, Ogbaidze, Vicario (70. Laros), Ikeshita (46. Van Bakel), Kostorz (70. Leijten), Boumassaoudi.

Opstelling De Graafschap: Thijs JansenJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Joran Hardeman, Levi Schoppema, Philip Brittijn (82. Anis Yadir), Simon Colyn (72. Lion Kaak), Donny WarmerdamTristan van Gilst (65. Huseyïn Dogan), David Flakus Bosilj (72. Blnd Hassan), Basar ├ľnal (72. Ezra van der Heiden).

Gele kaart(en) FC Den Bosch-

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) FC Den Bosch: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X