De Graafschap kansloos tegen FC Nürnberg

De Graafschap heeft een oefenduel met FC Nürnberg in het Turkse Belek ruim verloren. Het werd onder het toeziend oog van ruim 200 Duitse fans, 4-1 na een 1-0 ruststand.

De Achterhoekers begonnen nog redelijk, maar zakten steeds verder weg. De Leeuw was dichtbij een goal op aangeven van Sreckovic, maar kopte de bal net naast. De Graafschap speelde onrustig en onsamenhangend en slaagde er nauwelijks in om een aanval fatsoenlijk op te bouwen. Toch gaf het elftal van trainer Ulderink lange tijd ook weinig weg en verdedigde de ploeg redelijk.

Vlak voor rust ging het mis toen Saeijs indribbelde, de bal verloor en Nürnberg direct de weg naar de goal zocht. Een kopbal van de technisch vaardige Bunjaku viel binnen achter doelman De Winter.

In de tweede helft profiteerde de Duitse middenmotor opnieuw meedogenloos van fouten bij De Graafschap. In de opbouw ging het regelmatig mis. Na tien minuten werd de defensie uitgespeeld en rondde de Slowaak Mak simpel af.

Een domme sliding van Wormgoor in de buurt van de achterlijn werd door de Turkse scheidsrechter bestraft met een penalty. De Winter haalde de strafschop er echter uit. Daarna ging Fränkel ietwat onbesuisd het duel aan in het strafschopgebied. Ditmaal werd het een vrije trap die via de muur in het net vloog. Didavi was de doelpuntenmaker en de hartstochtelijk meelevende Duitse fans klapten de handen stuk. Michael de Leeuw maakte nog wel de 3-1, maar Wiesmeijer bepaalde de eindstand op 4-1.

Bron: Omroep Gelderland

Karakteristiek, dinsdag 10 januari 2012, oefenduel trainingskamp Turkije

1. FC Nürnberg (Dui) – De Graafschap 4-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Bunjaku (41.), 2-0, Mak (54.), 3-0, Divadi (62.), 3-1 Michael de Leeuw (63.), 4-1 Wiesmeier (75.)

De Graafschap: Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu (68. Ties Evers), Vito Wormgoor, Jan-Paul Saeijs (68. Jochem Jansen), Purrel Fränkel, Rogier Meijer, Michael de Leeuw (68. Sjoerd Overgoor), Gregor Breinburg, Ziguy Badibanga (76. Lion Kaak), Rydell Poepon en Nenad Sreckovic.

Bijzonderheid: Yves De Winter stopt strafschop van Timmy Simons (56)

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.