Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Vroeger was alles beter, of toch niet? (door Prikkel)

Vroeger was alles beter, of toch niet?  (door Prikkel)

Vanaf 1954 wordt er betaald voetbal gespeeld in de Achterhoek.
Deze club, waar altijd van alles gebeurt, is uniek in zijn verschijning en prestaties.
In plaats van bekers staat er een prijzenkast vol verhalen, een stadion als een museum en een spelersarsenaal voor komend seizoen om je vingers bij af te likken.

Dat laatste althans valt te rijmen met de reacties uit voetballand (waar werkelijk iedereen verstand van voetbal (b)lijkt te hebben).
En eerlijk is eerlijk, de selectie vergelijkend met de gemiddelde aankoop en kwaliteit van onze mede- en tegenstanders in het komende seizoen, mogen we weer hopen op een topklassering.
Want we willen weer eens promoveren, zoals wel vaker in het verleden geopperd al dan niet gevolgd met veelal wisselend resultaat.

Resultaat staat voorop, maar niet altijd brengt resultaat ons er ook daadwerkelijk bóvenop.
Soms lijkt méér minder te zijn, denk maar eens terug aan dit net niet afgemaakte seizoen.
Ook blijkt minder méér te zijn en vooral te betekenen. Om maar even wat zaken verrassend en hartverwarmend (in willekeurige volgorde) ten tonele te voeren is niet zo moeilijk.

Echte supporters die afzien van tegemoetkoming.
Meer dan nodig zijnde vrijwilligers die afzien van hun vrijwilligersvergoeding.
En zonder dat menig bezoeker (als ie al mag komen…) zich voor komend seizoen zorgen hoeft te maken over zijn of haar veiligheid en gastvrijheid.
Tel daar eens bij de op handen zijnde bijdrage van directie en management en we zijn bijna bij “goed voorbeeld doet goed volgen”.

Wie en wat volgt zou ik zeggen………Een hart veur de club, afzien van, scholder an scholder.
Als al die solidariteit en dat medeleven maar niet ten koste gaat van de inzet van onze talentvolle jeugd, want die hadden we toch ook nog?
Over dat laatste de volgende keer meer, je kunt niet alles in één keer, toch?

Uitzonderingen daargelaten, want die zijn er natuurlijk ook.
Zoals straks verhuizen van het oude naar het nieuwe supportershonk annex bestuurskamer, zoals straks toiletteren op een hagelnieuwe toiletpot,
zoals straks een mini Achterhoektour incluis Guus, of zoals straks een Algemene Ledenvergadering van onze supportersvereniging op 26 november aanstaande.

Zie voor je, het einde van het komende seizoen, Mike Snoei op de schouders van Henk Bloemers en Hans Martijn Ostendorp, samen op zoek naar de muntenautomaat op het Spinnekopplein,
waar zij (solidair als ze zijn) in de rij juichend een vuist muntjes bijeen graaien om daarna als een haas de kantine in te sprinten op zoek naar een schuimkraag.

KNVB-preses Gudde, die zich hoofdschuddend op heeft gesloten op het toilet met de gedachte dat hij dit keer niets heeft kunnen bedenken om te voorkomen dat “wij” zouden promoveren.

Even later horen we Mike lenend tegen de bar verzuchten, knipogend naar Piet en Simon: “eindelijk, ik ben een kampioenenmaker”.

We hebben het samen gedaan, niet van de regen in de drup, maar van de regen in de kantine, ónze kantine. Of niet Ben?
Vroeger was alles beter, of toch niet Ben, Mike, Simon en Piet?

#vroggerwasallesbetterechnie