Oefenduel tegen SC Cambuur winnend afgesloten

Tijdens de voorbereiding op het komende Eredivisieseizoen was er voor De Graafschap een krachtmeting tegen een andere Eredivisionist. SC Cambuur was in Kollum de tegenstander.

Het team van coach Jan Vreman kreeg enkele kansen via Vincent Vermeij, Bryan Smeets en Erik Quekel. Echter was het de ploeg uit Leeuwarden die de score deed openen uit een corner via Sander van de Streek, 1-0.

Al vlot in de tweede helft werd de score verdubbeld naar 2-0 door een goal van Bartholomew Ogbeche. Een minuut later tekende Quekel aan voor de 2-1 aansluitingstreffer.

In de 63e minuut werden tien veldspelers gewisseld en bleef alleen Hidde Jurjus in het doel staan. In de resterende tijd werd de opgelopen achterstand omgezet in een 2-3 overwinning. Namens de Doetinchemse club maakten Shant Bedrosian en Aleksandar Jankovic het karwei af.

In deze ontmoeting raakte Ted van de Pavert geblesseerd. Het is afwachten wat voor gevolgen dit heeft over de inzetbaarheid van de verdediger aan de start van de competitie.

Een mooie opsteker door het winnen van deze wedstrijd. In de competitie volgt eerst de ontmoeting in Leeuwarden op vrijdag 27 november. De return in Doetinchem volgt zaterdag 2 april.

Karakteristiek, zaterdag 18 juli 2015 (voorbereiding seizoen 2015-2016)

SC Cambuur - De Graafschap 2-3 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Van de Streek (41), 2-0, Ogbeche (46), 2-1, Erik Quekel (48), 2-2, Shant Bedrosian (78), 2-3, Aleksandar Jankovic (79)

De Graafschap (1e helft): Hidde Jurjus, Thijs Bouma, Bart Straalman, Robin Pröpper, Nathaniel Will, Bryan Smeets, Lion Kaak, Kristopher Vida, Dean Koolhof, Vincent Vermeij, Erik Quekel

De Graafschap (2e helft, na 63 min.): Hidde Jurjus, Niek van den Berg, Jan Lammers, Tim Linthorst, Cas van der Wal, Mart de Jong, Aron de Koning, Tom Menting, Aleksandar Jankovic, Jeroen Meurs, Shant Bedrosian