De Graafschap verpulvert Helmond Sport: 5-0

De Graafschap heeft met zeer ruime cijfers gewonnen van laagvlieger Helmond Sport. Spits Jerry van Ewijk nam drie doelpunten voor zijn rekening.

Bij De Graafschap keerde Vincent Vermeij, die bij het bekerduel tegen Deltasport nog geblesseerd toekeek, terug in de basis. Trainer Jan Vreman posteerde ook Jerry van Ewijk in de spits en liet Kristopher Vida op de bank plaatsnemen.

De Superboeren schoten uit de startblokken. Al na zeven minuten zette Jerry van Ewijk op aangeven de thuisploeg op voorsprong, na voorbereidend werk van Cavlan: 1-0. De 2-0 volgde niet veel later. Santy Hulst gaf de bal mee aan Vincent Vermeij, die de vrije doortocht had en doelman Van der Steen het nakijken gaf: 2-0. Caner Cavlan zorgde ervoor dat de ontredderd ogende Brabanders definitief toeschouwer werden in dit duel 3-0. De bezoekers kregen ook wel enkele kansen, mee sprong er uiterst slordig mee om.

Ook na rust had De Graafschap niet te vrezen van Helmond Sport, dat zonder vertrouwen op het veld stond. Doelman van der Steen deelde ook in de Helmondse malaise, toen hij een schot van Jan Lammers niet klemvast kreeg en een rebound toestond, waar Van Ewijk wel raad mee wist: 4-0. En met zijn derde treffer van de avond bepaalde Van Ewijk de eindstond op 5-0. In de nog te spelen minuten hield doel Hidde Jurjes zijn doel ook nog eens schoon, mede door twee prima reddingen.

Rondom deze wedstrijd is weer een aantal sfeerfoto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag 01 november 2014

De Graafschap - Helmond Sport 5-0 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, Jerry van Ewijk (7), 2-0, Vincent Vermeij (16), 3-0, Caner Cavlan (20), 4-0, Jerry van Ewijk (59), 5-0, Jerry van Ewijk (77)

Arbiter: Koekoek
Toeschouwers: 4.930

Geel De Graafschap: Jordan Garcia-Calvete
Geel Helmond Sport: Elbers, Diouck

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic (81. Lars van Roon), Robin Pröpper, Jan Lammers, Caner Cavlan, Soufian Echcharaf (74. Tom Menting), Jordan Garcia-Calvete, Santy Hulst, Karim Tarfi, Vincent Vermeij (63. Kristopher Vida), Jerry van Ewijk

Helmond Sport: Van der Steen, Van de Kerkhof (46. Hutten), Van Nuland, Weuts, Elbers, Kazlauskas, Visser, Gomez-Nieto (65. Van Geffen), Diouck, Sequeira (46. Koot), Tuyp