Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Kristopher Vida: "Zoutman wilde me graag houden"

Kristopher Vida:

Daags na het bekend worden van het vertrek van Kristopher Vida bij FC Twente, hadden onze collega's van Twente Insite een uitgebreid interview met de nieuwe spits van De Superboeren.

Gisteren werd bekend dat Kristopher Vida FC Twente heeft ingeruild voor De Graafschap. Het aflopende contract van de Hongaarse spits werd bij FC Twente niet verlengd, waardoor hij transfervrij de overstap kon maken. Vida tekende een contact voor twee seizoenen met een optie voor nog een derde seizoen. De spits is blij te hebben kunnen tekenen bij één van de grotere clubs uit de Jupiler League.

“Het ging allemaal heel erg snel. Ik kreeg een week geleden bericht van mijn zaakwaarnemer dat De Graafschap interesse had en om de tafel wilde. Persoonlijk vind ik De Graafschap één van de beste ploegen in de Jupiler League en ze willen graag weer terug naar de Eredivisie. Om voor een sterk team te kunnen spelen in de Jupiler League is dan ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling."

Toch kwam de overstap voor vele als een verrassing. Vida was bezig aan een sterke tweede seizoenshelft waarin hij belangrijke doelpunten scoorde voor Jong FC Twente. “Ja, het was voor mij ook een beetje een verrassing", vervolgt Kristopher Vida. "De tweede helft van het seizoen ging het lekker. Ik speelde goed en scoorde ook doelpunten. Toch wilde de club mijn aflopende contract niet verlengen. De trainers (Zoutman en Konterman red.) wilde me graag behouden, maar de club zelf zag in mij geen potentiële eerste elftalspeler.

Bij De Graafschap zal de 18-jarige Vida naar alle waarschijnlijkheid het nieuwe aanvalsduo gaan vormen met de balvaste spits Vincent Vermeij. “Ik heb met de technische staf gesproken en dat was heel positief. Ik zal me moeten gaan richten op de positie als ‘zwervende’ spits. De doelstelling is elkaar aan te vullen, veel doelpunten te maken en uiteindelijk te promoveren naar de Eredivisie."

Doordat Kristopher Vida in juli deel zal nemen aan het EK onder de 19 jaar in eigen land, mist hij mogelijk de gehele voorbereiding met De Graafschap. 23 juni is de eerste training van de Superboeren en op 24 juni moet Vida zich melden bij de Hongaarse selectie.

“Ja, dat vind ik heel jammer. Ik had graag bij de eerste training geweest om mijn teamgenoten ontmoeten. Ik heb met de club de afspraak gemaakt elke week een overzicht te sturen van mijn trainingsactiviteiten. Ik ga hard werken en zal na het EK topfit terugkeren naar Nederland en laten zien waarom De Graafschap me heeft gehaald!”

Ondanks dat zijn contract bij FC Twente niet werd verlengd, niets dan lovende woorden voor de club uit Enschede. “Ik ben ontzettend trots dat ik bij FC Twente heb mogen voetballen. Ik heb er geweldig veel geleerd en geen moment spijt gehad van mijn keuze. FC Twente is één grote familie waardoor het wel een beetje moeilijk is de club te moeten verlaten. Ik zal de afgelopen drie jaren nooit vergeten en FC Twente blijft altijd in mijn hart."

Bron en foto http://www.twenteinsite.nl (Martin Vos)

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X