Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap haakt voorlopig af na remise (1-1)

De Graafschap haakt voorlopig af na remise (1-1)

De Graafschap heeft aan het vermakelijke duel tegen Sparta een punt overgehouden. Op eigen veld werd het 1-1. Met dit resultaat schiet De Graafschap niet echt iets op.

Vooraf werd aangekondigd dat de fans dit duel zouden gebruiken om hun onvrede over de clubleiding te uiten. Voorzitter Ross en commissaris De Jong meden echter de aardige gevulde Vijverberg. Trainer Huistra had na twee overwinningen op rij geen reden zijn ploeg de wijzigen. Alleen Rogier Meijer verving de langdurig geblesseerde Karim Tarfi.

De Superboeren gingen voortvarend van start en al na acht minuten konden de handen de lucht in. Adil Auassar zette Tim Vincken vrij voor het doel en de vleugelaanvaller scoorde: 1-0. Het vervolg van de eerste helft was misschien wel het beste wat de Achterhoekers dit seizoen hebben laten zien.

Zo poeierde uitblinker Auassar op de paal en liet Hulst een goede mogelijkheid onbenut. De bezoekers uit Rotterdam speelde een matige eerste helft, maar waren via Deekman dicht bij de gelijkmaker. De oud-speler van Heerenveen raakte nog net de lat. De Graafschap nam voor rust geen verdere afstand.

Vanaf het begin van de tweede helft was Sparta beter bij de les en zakte de Graafschap weer ver terug. Aanspeelpunt Gommans stond vaak al op de middenlijn en zijn inbreng was zeer beperkt. De rust verdween langzaam uit het spel van de Doetinchemse club. Sparta meldde zich meer en dreigender voor het doel van Joost Terol en het was Bel Hassani,die de verdiende gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. Daarmee is direct de uitblinker bij de Kasteelheren genoemd.

De prima keepende Terol voorkwam met enkele reddingen in de laatste twintig minuten een nederlaag voor zijn ploeg. Toch het alles in de slotminuten nog kunnen keren in het voordeel van De Graafschap. De ingevallen El Hassnaoui botste tegen doelman Pellatz. Arbiter Van Boekel legde de bal op de stip. Anco Jansen leverde een bedroefde penalty af. Zo bleef het bij een gelijkspel.

Karakteristiek, vrijdag 05 oktober 2012

De Graafschap - Sparta Rotterdam 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Tim Vincken (8), 1-1, Bel Hassani (62)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 8.023

Geel De Graafschap: Frank van Kouwen, Rogier Meijer, Tim Vincken
Geel Sparta Rotterdam: Slijngard, Nys, Van Son, Pellatz, Bel Hassani

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen, Ted van de Pavert, Milan Massop (74. Robin Pröpper), Santy Hulst, Rogier Meijer, Adil Auassar (64. Soufian El Hassnaoui), Tim Vincken (81. Jordan Garcia-Calvete), Harrie Gommans, Anco Jansen.

Sparta Rotterdam: Pellatz, Nys, Van Son, Van Boxel, Slijngard, Nieuwendaal, Bel Hassani, Varela, Deekman (66. Danny Buijs), Calabro, Martinus (46. Bilate).

Bijzonderheid: Anco Jansen mist penalty (87)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X