Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

'Nieuw' De Graafschap begint met winst: 2-0

'Nieuw' De Graafschap begint met winst: 2-0

De Graafschap is de competitie begonnen met een overwinning op Excelsior. Op De Vijverberg werd het 2-0. De winstpartij kwam moeizaam tot stand, maar was verdiend.

De Graafschap met vijf debutanten in de basis en met trainer Pieter Huistra voor het eerst op de bank. De met 7200 toeschouwers gevulde Doetinchemse voetbaltempel, zag een gedreven thuisploeg. Hoewel zeker niet alles lukte was de thuisploeg het meest dreigend. Santy Hulst volleerde binnen een kwartier de bal op de paal. Even later lag voor hem de weg naar het doel open, maar was de controle van Hulst onder de maat.

Excelsior liet niet meer zien dan enkele pogingen van afstand, maar dreigend voor het doel van Terol werd het nooit. Voor de pauze werd er niet gescoord en daarmee drukte de Doetinchemse club het kleine overwicht niet uit.

In de tweede helft ging de ploeg van Pieter Huistra nog nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong. Er werd met passie gespeeld en de eerste kans was voor Soufian El Hassnaoui. De tegenstoten van de bezoekers uit Rotterdam werden in de kiem gesmoord door een solide ogende defensie.

De verdiende voorsprong kwam er van de voet van de beste man van het veld: Karim Tarfi knalde een vrije trap achter de blunderende doelman Jordy Deckers, die daarmee zijn matige duel onderstreepte: 1-0.

Het vertrouwen nam toe en de koud ingevallen Piotr Parzyszek was bijna bij zijn eerste balcontact doeltreffend. De jonge spits had wel een groot aandeel in de 2-0. Die viel na een fraaie combinatie tussen Calvete en de Pool, die vervolgens Soufian El Hassnaoui.een niet te missen kans bood: 2-0. In de slotfase zag Anco Jansen een prachtige solo net niet beloond met een doelpunt.

Karakteristiek, vrijdag 10 augustus 2012

De Graafschap - Excelsior 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Karim Tarfi (70), 2-0, Soufian El Hassnaoui (82)

Arbiter: Vink
Toeschouwers: 7.200

Geel De Graafschap: Jordan Garcia-Calvete, Rogier Meijer
Geel Excelsior: - 

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen, Timothy van der Meulen, Vlatko Lazic, Jordan Garcia-Calvete, Rogier Meijer, Karim Tarfi (85. Gregor Breinburg), Anco Jansen, Soufian El Hassnaoui (89. Coen Maertzdorf), Santy Hulst (80. Piotr Parzyszek).

Excelsior: Deckers, Van Deelen, Van Diermen, Van Huijgevoort, Eekman (81. Vorthoren), Berkvens, Alberg, Kruys, Maatsen, Van Buren (63. Janga), Blij (73. Kalisse).

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

FC Dordrecht

FC Dordrecht

Maandag 4 december, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Komende maandag 4 december zal om 20:00 uur het inhaalduel tussen De Graafschap en FC Dordrecht op het programma staan.

Vrijdag 8 december speelt De Graafschap een thuiswedstrijd tegen Cambuur (20:00 uur).

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)