Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap en ADO Den Haag houden elkaar in evenwicht

De Graafschap en ADO Den Haag houden elkaar in evenwicht

De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen zit er weer op. Op de Vijverberg kwamen beide ploegen niet tot scoren. Daarmee kreeg de Residentieclub wellicht iets te weinig, terwijl de Superboeren hun eerste punt konden bijschrijven.

Op een goed gevulde Vijverberg mochten Levi Schoppema, aanwinst Donny Warmerdam en Blnd Hassan hun basisdebuut maken in het elftal van trainer Jan Vreman. Bij ADO stonden welgeteld nog 4 spelers in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen als de laatste van vorig seizoen in de basis.

Het was de ploeg van trainer Darije Kalezic dat goed uit de startblokken kwam. Zo bracht doelman Mees Bakker, in de beginfase, redding op een schot van Koudossou. Aan Graafschap zijde, zagen we na een kwartiertje, wat kleine kansen voor Basar Önal en Devin Haen.

De grootste kans was voor Blnd Hassan, die zijn kopbal, na een voorzet van Philip Brittijn, gepareerd zag worden door ADO-doelman Wentges.

Na een half uur spelen moet trainer Jan Vreman noodgedwongen wisselen. Elie Raterink komt de aan zijn voet geblesseerde Devin Haen vervangen.

Kort daarna zien we een goede redding van doelman Mees Bakker, die een doelpunt van Esajas voorkomt ten koste van een hoekschop. Uit de corner komt de bal bij Sellouki, die hard naast schoot. In de extra tijd is het Komljenovic die zijn knal boven op de lat uit een ziet spatten.

(tekst gaat verder onder de foto's)

In het tweede bedrijf zijn het de Superboeren die de bovenliggende partij zijn. De ploeg weet zich daarbij vocaal gesteund door de supporters die voor een goede sfeer zorgen in het stadion.

Donny Warmerdam is kort na de theepauze dicht bij zijn eerste competitiedoelpunt voor De Graafschap. Het is echter doelman Wentges die redding brengt op zijn uithaal na een afgeslagen hoekschop van Alexander Büttner.

Na een kwartier kreeg ADO Den Haag een enorme mogelijkheid. Jeffry Fortes wilde terugspelen, maar schoof de bal zo in de voeten van Henk Veerman. Veerman probeerde het zelf af te maken, maar zag zijn inzet gestopt worden door doelman Bakker, terwijl het breed leggen van de bal op komende medespelers wellicht een betere optie was geweest.

De volgende mogelijkheid is er weer eentje voor de Superboeren. Philip Brittijn is dicht bij een treffer, maar doelman Wentges voorkomt met een goede redding, dat hij kan scoren.

In de slotfase is het Assante die zijn snoeiharde schot op miraculeuze wijze gekeerd worden door doelman Mees Bakker. Het waren de Superboeren bijna nog die met de winst aan de haal gingen ware het niet dat doelman Wentges met een fraaie redding, de kopbal van dichtbij van Jan Lammers, onder de lat weet weg te halen. Het bleef bij een stand van 0-0.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 11 augustus 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - ADO Den Haag: 0-0

Doelpuntenmaker(s): -

Arbiter: Van der Laan  | Toeschouwers: 8.350

Opstelling De Graafschap: Mees BakkerJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen (81. Jan Lammers), Levi Schoppema; Donny Warmerdam (81. Lion Kaak), Philip Brittijn, Alexander Büttner; Basar Önal, Devin Haen (30. Elie Raterink) en Blnd Hassan (65. Sam Bisselink).

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Koudossou, Werker ©, Waem, Absalem; Asante, Komljenovic, Klas; Sellouki (90+1. Struick), Veerman en Esajas (78. Ideho).

Gele kaart(en) De Graafschap: Levi Schoppema (60.), Elie Raterink (82.)

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Asante (65.), Sellouki (85.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) ADO Den Haag: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X