Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Winst tegen FC Eindhoven, hattrick Neghli en scorende debutant Raterink

Winst tegen FC Eindhoven, hattrick Neghli en scorende debutant Raterink

De Graafschap heeft, na de 2-0 thuisoverwinning afgelopen zondag op Roda JC, een mooi vervolg in Eindhoven gegeven. Er werd namelijk met 0-4 gewonnen van FC Eindhoven, waardoor De Graafschap aansluiting blijft houden om nog kans te maken op de play-offs.

Van de week was het goede nieuws dat Adrie Poldervaart het ziekenhuis mocht verlaten om te verder herstellen van een zeldzame variant van het Guillain Barré-syndroom. Coach Richard Roelofsen neemt voorlopig de honneurs waar.

Tegenstander FC Eindhoven zit in een mindere fase. De voorgaande vier wedstrijden gingen verloren en kwam het team van trainer Rob Penders niet tot scoren. Binnen het kwartier kreeg de thuisploeg via Rottier de eerste kans en bracht doelman Hidde Jurjus met de voeten redding.

Na balverlies van Rio Hillen was de volgende kans, maar Brym schoot voorlangs. Na een half uur een goede pass van Alexander Büttner om Philip Brittijn diep te sturen. De middenvelder was sneller dan zijn tegenstander, maar raakte de bal niet goed om goalie Nigel Bertrams te passeren.

De ruststand bleef op 0-0 steken, doordat Camiel Neghli -weliswaar uit buitenspel positie- de paal raakte. En aan de andere kant De Keersmaecker recht op Hidde Jurjus schoot.

De tweede helft was voor De Graafschap. Richting de eigen fanatieke aanhang kwamen de doelpunten tot stand. Grote man met drie treffers, voor het eerst in zijn loopbaan, was Camiel Neghli. Na een pass van Devin Haen nam Camiel Neghli de bal op een bijzondere manier mee, om vervolgens uit te halen, 0-1.

Een mooie aanval aan de rechterkant nadat Lion Kaak de doorgelopen Philip Brittijn kon bedienen. Zijn voorzet kwam perfect voor de voeten van Camiel Neghli om in de rechterhoek raak te schieten, 0-2. Giovanni Korte kende een goede actie en zag zijn schot gekeerd worden door Nigel Bertrams.

Er was een debutant binnen de lijnen gekomen. Elie Raterink verving na een uur spelen Devin Haen. Een kwartier later kon Giovanni Korte de bal onderscheppen. Via Camiel Neghli kwam het lederen projectiel voor de voeten van Elie Raterink om van afstand uit te halen, 0-3.

In de blessuretijd maakte Camiel Neghli zijn hattrick compleet met een schot in de korte hoek, 0-4. Een goede overwinning voor de Superboeren, waardoor het gat met FC Eindhoven van negen naar zes punten is gebracht.

De Graafschap zal zich de komende dagen gaan voorbereiden op de KNVB Beker wedstrijd in de kwartfinale tegen Ajax. De wedstrijd op De Vijverberg zal donderdag 2 maart om 21:00 uur aanvangen.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 24 februari 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

FC Eindhoven - De Graafschap 0-4 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Camiel Neghli (54.), 0-2 Camiel Neghli (59.), 0-3 Elie Raterink (75.), 0-4 Camiel Neghli (90+2.)

Arbiter: Oostrom  |  Toeschouwers: 3.049

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams, Persyn, Janssen (60. Bogaers), Seedorf, Dorenbosch, Dahlhaus, van Doorm (66. Bannis), De Keersmaecker ©, Brym (75. Azzagari), Rottier (66. Sanoh), Kökcü (60. Ogenia).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Xandro Schenk, Alexander Büttner (66. Robin Schouten), Philip Brittijn, Lion Kaak (83. Hamza Bouihrouchane), Camiel Neghli, Giovanni Korte (83. Ezra van der Heiden), Devin Haen (61. Elie Raterink), Basar Önal (83. Sam Bisselink).

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Sanoh

Gele kaart(en) De Graafschap: Lion Kaak

Rode kaart(en) FC Eindhoven: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X