Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Eerste thuisverlies sinds 2013 tegen FC Eindhoven

Eerste thuisverlies sinds 2013 tegen FC Eindhoven

Na een korte pauze, vanwege het WK, mochten de Superboeren vanmiddag weer de wei in voor het “echie” tegen FC Eindhoven.

Bij De Graafschap keerden Siem de Jong en Giovanni Korte terug in de selectie na blessure leed. Joel Valencia en Devin Haen ontbraken nog vanwege blessures en mocht Philip Brittijn nog van een weekje extra rust genieten vanwege zijn vijfde gele kaart.

In de eerste helft was er voor het publiek weinig te beleven op de Vijverberg. In de gelijk opgaande strijd, was het de ploeg van Rob Penders,die via een aantal speldenprikjes nog het meest gevaarlijk was. Zo voorkwam doelman Hidde Jurjus, in de 30e minuut, met een goede redding dat De Keersmaecker kon scoren. De Doetinchemse aanvalskracht liet daarentegen helemaal niets zien.

Dat FC Eindhoven de pauze in mocht gaan met 11 man mocht een wonder heten. Diaby- Fadiga kreeg voor zijn actie (na trappen) in de 36e minuut geel, daar waar een rode kaart meer op zijn plek was geweest.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

De gasten uit Eindhoven begonnen wat feller aan de 2e helft. In de 53e minuut is het raak. Balverlies op het middenveld zorgde er voor dat Brym kan opstomen richting het vijandelijke doel. Zijn dribbel bereikt Dorenbosch die niet twijfelt en met links hard uit haalt en de bal tegen de touwen schiet. 0-1.

De ploeg uit de Lichtstad gaat daarna op jacht naar de 0-2. En ziet kansen van Rotter (kopbal naast) en Diaby-Fadiga (schot zijnet) er niet in gaan. Opnieuw bleef echt gevaar van de ploeg van Adrie Poldervaart uit. Invaller Sam Bisselink was nog dichtbij de 1-1 maar schoot te wild over.

In de 77e minuut is het Bannis die de bal op een presenteerblaadje krijgt van Brym, na een goede passeerbeweging, en het leder binnentikt. 0-2. Toch werd het nog spannend. Kort na de 0-2 zorgt Hicham Acheffay met zijn doelpunt uit een lage voorzet voor de aansluitingstreffer 1-2. Deze stand bleef ondanks een spannende eindfase op het bord staan.

De Superboeren komen dit jaar nog eenmaal in actie, voor er weer een korte break volgt, namelijk a.s. vrijdag 16 december als het op de eigen Vijverberg Willem II ontvangt.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Zondag 11 december 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - FC Eindhoven: 1-2 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Dyon Dorenbosch (53.), 0-2 Naoufal Bannis (77.), 1-2 Hicham Acheffay (80.)

Arbiter: Kooij | Toeschouwers: 10.054

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Robin Schouten (74. Jan Lammers), Jeffry Fortes, Rio Hillen, Alexander Büttner; Jesse Schuurman, Mees Kaandorp (74. Anis Yadir), Siem de Jong © (46. Sam Bisselink); Camiel Neghli, Danzell Gravenberch (62. Charlison Benschop) en Basar Önal (74. Hicham Acheffay).

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams; Persyn, Seedorf, Amevor ©, Janssen, Rêgo; Dorenbosch (90+2. Azzagari), De Keersmacker; Rottier (72. Kökçü), Diaby-Fadiga (72. Bannis) en Brym (88. Ogenia).

Gele kaart(en) De Graafschap: Jesse Schuurman (24.)

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Dorenbosch (16.), Diaby-Fadiga (36.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) FC Eindhoven:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X