De Graafschap pakt een punt tegen de koploper

Met FC Emmen kwam gisterenavond de koploper uit de KKD-divisie naar Doetinchem. Voor de ploeg van Dick Lukkien zijn de Superboeren altijd een lastige tegenstander. Van de twintig eerdere ontmoetingen in Doetinchem (alle competities) wonnen we de Drentenaren er namelijk maar vijf, waarvan de laatste op 17 januari 2015 werd geboekt. Bij de Rood Witten ontbraken Peet Bijen, Teun Bijleveld, Lentini Caciano, Ben Scholte, Metehan Güçlü en Mart Lieder.

Graag had trainer Jan Vreman met hetzelfde elftal gespeeld als vorige week in Eindhoven. Echter door een vreemde clausule in zijn contract moet Sam Hendriks op de bank beginnen en vervangt Joey Konings hem op de spitspositie.

Voorafgaand aan de wedstrijd liep een groot deel van de kampioensselectie van 90-91 een ereronde langs het veld. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut geapplaudisseerd ter nagedachtenis aan Simon Kistemaker, de culttrainer van de toenmalige selectie.

Wellicht geïnspireerd door de kampioenen uit 90-91 begonnen de Superboeren goed aan de wedstrijd.  Daar waar de Doetinchemmers via een drietal corners de eerste mogelijkheden kreeg daar kon FC Emmen nog geen vuist maken. Na 15 minuten was het raak voor de Blauwwitten. Uit een prachtige voorzet van Giovanni Korte is het Joey Konings die de bal bij de tweede paal tegen de touwen kopt. Drie minuten later was het bijna 2-0. Het was doelman Brouwer die met een uitstekende redding Giovanni Korte van het scoren af hield.

Daarna kregen de Rood Witten wat meer vat op het spel, al bleven grote kansen uit. Op slag van rust kreeg De Graafschap een domper te verwerken. Wie anders dan Rui Mendes weet de stand gelijk te trekken. Uit een uitstekende pass weet Jari Vlak Mendes vrij voor keeper Hidde Jurjus te zetten, waarna de Portugees eenvoudig afrondde.

Na rust is er wat meer druk van de kant van de Drentenaren. In de 58e minuut is het Giovanni Korte die opnieuw een grote kans krijgt. Zijn schot gaat jammer genoeg hoog over het doel van FC Emmen. Aan de andere kant schoot Romeny voorlangs na een hard afstandsschot van Veldmate. In de 70e minuut is het Camiel Neghli die gevaarlijk werd. Hij lepelt de bal op het dak van het doel.

In de slotfase was Assehnoun nog dichtbij de 1-2 nadat Mendes een goede dribbel inzette. Voor De Graafschap kopte Johnatan Opoku op doel en haalde Burnet de bal vervolgens van de doellijn. Datzelfde deed Hidde Jurjus aan de andere kant toen Jari Vlak het nog maar eens probeerde met een schot in de korte hoek.

Vrijdag 1 april 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - FC Emmen 1-1 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Joey Konings (15.), 1-1 Rui Mendes (45.)

Arbiter: Kamphuis Toeschouwers: 10.254

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©,Jeffry Fortes; Philip Brittijn (64. Johnatan Opoku), Jesse Schuurman, Camiel Neghli (80. Danny Verbeek); Mees Kaandorp, Joey Konings (64. Sam Hendriks) en Giovanni Korte (69. Elmo Lieftink).

Opstelling FC Emmen: Brouwer; Apau (46. Araujo), Veendorp, Veldmate ©, Burnet; Vlak, Romeny, El Azzouzi; Assehnoun, Kharchouch (68. Van Kaam) en Mendes.