Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap herpakt zich met winst op bezoek bij FC Eindhoven

De Graafschap herpakt zich met winst op bezoek bij FC Eindhoven

Een onrustige periode kent De Graafschap. De laatste overwinning was op 4 februari tegen Telstar (0-3). Vervolgens drie keer gelijk en gingen de duels met NAC Breda (2-0), Roda JC (2-0) en MVV Maastricht (1-3) verloren. Het vertrek van trainer Reinier Robbemond volgde tussendoor, waarna interim-coach Jan Vreman het seizoen zal afmaken.

Giovanni Korte keerde terug in de basisformatie. Devin Haen ontbrak wegens interlandverplichtingen. Elmo Lieftink zat weer bij de wedstrijdselectie. Jeffry Fortes startte als linksback. Jongelingen Camiel Neghli en Philip Brittijn speelden op het middenveld.

Een strijdbaar De Graafschap wist het de eerste helft lastig te maken voor de thuisploeg. Er werd goed druk gezet op de tegenstander en zelf kwam de ploeg tot een aantal mogelijkheden. Een schot van Giovanni Korte werd geblokt en Sam Hendriks kon net niet bij de voorzet van Camiel Neghli.

Met een hoofdblessure moest verdediger Ted van de Pavert het veld verlaten en werd de aanvoerder vervangen door Roland Baas. Na ruim een half uur kwamen de Superboeren op een 0-1 voorsprong. Een goede pass van Roland Baas werd goed meegenomen door Camiel Neghli, die vervolgens in de korte hoek oud-De Graafschap goalie Nigel Bertrams passeerde.

Een opsteker voor de ploeg van trainer Jan Vreman, waarbij de uitsupporters weer van zich lieten horen tijdens de wedstrijd als de twaalfde man. Vlak voor het rustsignaal sloeg De Graafschap uit een corner toe om de score te verdubbelen. Mees Kaandorp speelde de bal in op Giovanni Korte die weer terug kaatste. Het schot van Mees Kaandorp ging via een tegenstander en de voeten van Nigel Bertrams het doel in, 0-2.

De thuisspelende ploeg had wat in de tweede helft recht te zetten, om in het spoor van de top drie te blijven. Het team kwam beter uit de kleedkamer, waardoor de blauw-witte Doetinchemse formatie het moeilijker kreeg. Jasper van Heertum zag zijn inzet de lat raken en Camiel Neghli gaf voor op Giovanni Korte die de bal naast kopte.

Na een uur speeltijd viel de 1-2 aansluitingstreffer. Een voorzet werd bij de tweede paal door Van Son achter doelman Hidde Jurjus gekopt. De druk werd door FC Eindhoven opgevoerd en kwam het tot een goede poging, waarbij een geweldige reflex van Hidde Jurjus geen tegentreffer incasseerde. De Achterhoekse club behield de 1-2 voorsprong en kon dat met de aanwezige toeschouwers gaan vieren.

Vrijdag 1 april om 20.00 uur volgt de aftrap op De Vijverberg tegen lijstaanvoerder FC Emmen.

Vrijdag 25 maart 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

FC Eindhoven - De Graafschap 1-2 (0-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Camiel Neghli (34.), 0-2 Mees Kaandorp (45+1.), 1-2 Jens van Son (63.)

Arbiter: Van der Eijk  Toeschouwers: 2.802

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams, Vermeulen, Seedorf, Peijnenburg (85. Ogenia), Amevor ©, Dahlhaus (85. Van Rosmalen), Verreth, Van Son (70. Rácz), De Keersmaecker, Brym, Van der Sande

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert © (31. Roland Baas), Jasper van Heertum, Jeffry Fortes, Philip Brittijn (82. Jonathan Vergara Berrio), Jesse Schuurman, Camiel Neghli (75. Elmo Lieftink), Mees Kaandorp (82. Danny Verbeek), Sam Hendriks (71. Danzell Gravenberch), Giovanni Korte (71. Joey Konings).

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Vermeulen (1.), Van Son (69.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Elmo Lieftink (83.)

Rode kaart(en) FC Eindhoven: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X