Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Indrukwekkend afscheid van Simon Kistemaker

Indrukwekkend afscheid van Simon Kistemaker

Zo’n groep van 150 supporters uit diverse geledingen van De Graafschap verzamelden zich zo rond half 1 vanmiddag bij Stadion Vijverberg om naar Heemskerk af te reizen om daar een laatste eerbetoon te brengen aan de vorige week dinsdag overleden oud-trainer Simon Kistemaker.

In het seizoen 1990/91 werd Simon Kistemaker ongeslagen kampioen van de eerste divisie met De Graafschap. Dat deed hij met een team dat bestond uit een stel Achterhoekse jongens aangevuld met een aantal kwaliteit spelers van buitenaf. 
Simon was als trainer een sympathieke branieschopper. Iemand die met beide benen op de grond bleef staan. Voor zijn spelers was hij goud waard. Hij was een van de weinige trainers in het betaald voetbal die bleef wie hij was. Wars van kapsones, rustig en relativerend, bewust afstand nemen van de glitter en glamour die gebruikelijk is in de voetbalwereld. Iemand die de harten van ons Achterhoekers stal met voetbal waar de passie van af droop. Hij was het ook die na zijn komst naar Doetinchem weer leven pompte in de dooie boel die het toen was. Van 1200 toeschouwers gingen we naar 7 tot 8000 man per wedstrijd. Graag had hij de Graafschap uitgebouwd tot een stabiele eredivisieclub. Tot op de dag van vandaag bleef Simon Kistemaker mateloos populair bij de clubs en de toeschouwers waar hij werkzaam is geweest.

Rond kwart voor 3 bereikten allle supporters de plaats van bestemming – de parkeerplaats van één van Simons oude clubs, ADO’20. Op de parkeerplaats werd door Niels van de BT'03 uitleg gegeven over de vorming van de erehaag. Vandaar liepen iedereen naar de oprijlaan van Chateau Marquette en stelden zich op voor de erehaag.
Vooraf gegaan door Maarten Hagelstein met een blauwe witte Graafschap vlag reed de auto met De Kist door de erehaag van fans, fakkels en vlaggen. Het zorgde voor een indrukwekkend geheel. Halverwege de erehaag werd er nog een stop gemaakt bij een deel van het prachtige spandoek dat afgelopen vrijdag in het stadion hing. Hier werd door BT'03 tevens een foto van de sfeeractie aan de familie overhandigd. Daarnaast scandeerden zij de naam van de trainer die met De Graafschap naar de Eredivisie promoveerde.

De familie, vrienden en andere aanwezigen waren diep onder de indruk van dit mooie indrukwekkende eerbetoon. Naast Erik ten Hag bedankte ook Hans Kraaij de supporters voor hun komst. Volgens Kraaij zijn De Graafschap supporters de aller allerbeste supporters van Nederland die 30 jaar na dato er een vrije middag aan op offeren om hun trainer de laatste eer te bewijzen. 

SI-MON-KIS-TE-MA-KER!

Afscheid in beeld gevangen (fotoalbum):

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X