Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap laat kansen onbenut, maar wint wel met 1-0 van ADO

De Graafschap laat kansen onbenut, maar wint wel met 1-0 van ADO

Na de midweekse bekerronde werd De Graafschap uitgeschakeld door PEC Zwolle (4-1 verlies). In de competitie was ADO Den Haag de tegenstander op stadion De Vijverberg. De club heeft zich verzekerd van deelname aan de play-offs door de eerste periodetitel binnen te halen.

Echter kreeg ADO Den Haag zes punten in mindering vanwege het niet op tijd aanleveren van de financiële gegevens. In het team van coach Reinier Robbemond keerde Jasper van Heertum, tegen PEC Zwolle geschorst, weer terug in de basis. Elmo Lieftink positioneerde zich weer op het middenveld ten koste van Johnatan Opoku.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

De start van de wedstrijd was voor de blauw-witte formatie. Bij een hoekschop werd de inzet van Giovanni Korte uit de hoek gehaald door doelman Koopmans. Niet veel later zag Jasper van Heertum zijn schot voorlangs gaan. Uit een corner was het bijna raak. Jeffry Fortes kopte en zag zijn poging op de lat gaan.

Na een overtreding op Devin Haen schoot Elmo Lieftink de vrije trap van afstand tegen de lat. Na goed doorzetten van Devin Haen kwam de bal voor de voeten van Hicham Acheffay, maar zijn schot ging over het doel.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Pas in de blessuretijd van de eerste helft werd ADO Den Haag gevaarlijk na een snelle counter. Catic schoot van buiten de zestien op het doel, waarbij goalie Hidde Jurjus handelend moest optreden.

Ook in het tweede gedeelte van de wedstrijd bleef De Graafschap mogelijkheden creëren. Een afstandsschot van Jesse Schuurman ging over. Een voorzet vanaf de linkerflank van Roland Baas ging naar Giovanni Korte, die met een kopbal keeper Koopmans aan het werk bracht om de bal over de lat te tikken.

Een goede steekpass van Joey Konings stelde Julian Lelieveld aan het werk om tot een doelpoging te gaan komen. Echter zat er een verdediger tussen en floot scheidsrechter Lindhout voor een strafschop. Deze werd benut door Danzell Gravenberch waarbij het duel in een 1-0 overwinning eindigde.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

De thuisploeg had veel kansen nodig om tot slechts één doelpunt te komen. De drie punten werden behaald en staat de Doetinchemse club op de tweede plaats, met vier punten achterstand op koploper FC Volendam. Excelsior kan dit weekend nog langszij komen, daar de Rotterdammers zaterdag 30 oktober in actie komen tegen FC Eindhoven.

De eerstvolgende wedstrijd van De Graafschap is vrijdag 5 november om 20:00 uur op bezoek bij FC Den Bosch.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Vrijdag 29 oktober 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - ADO Den Haag 1-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): Danzell Gravenberch (90/strafschop)

Arbiter: Lindhout  Toeschouwers: 9.454

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Jeffry Fortes ©, Roland Baas, Rick Dekker (76. Philip Brittijn), Elmo Lieftink, Jesse Schuurman, Hicham Acheffay (84. Danzell Gravenberch), Devin Haen (65. Joey Konings), Giovanni Korte (76. Camiel Neghli).

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Seedorf, M. Mulder, Matthys, J. Mulder, Moreo Klas, Bourard, Steijn, Catic (67. Kishna), Verheijdt ©, Besuijen (46. Asante).

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Gele kaart(en) ADO Den Haag: M. Mulder (24.), Komljenovic (87.), J. Mulder (89.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) ADO Den Haag: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X