De Graafschap boekt 1-2 uitzege bij VVV-Venlo

Waar De Graafschap vorige week vrijdag op De Vijverberg doelpuntloos gelijk speelde tegen FC Eindhoven, werd er in Venlo een 1-2 overwinning geboekt op VVV. Coach Reinier Robbemond stelde dezelfde basisformatie op als tegen FC Eindhoven.

De eerste kansen waren voor de gasten. Hicham Acheffay zag, op aangeven van Devin Haen, zijn schot gekeerd worden door doelman Zima. Uit een hoekschop was Hicham Acheffay opnieuw dicht bij, maar was Zima opnieuw een sta in de weg. De rebound van Rick Dekker ging via een verdediger over.

In minuut 32 was er een mooi eerbetoon aan Nick Groot Bruinderink. Een rasechte Graafschap supporter die afgelopen week bij een noodlottig ongeval om het leven kwam. Samen met zijn vrienden konden we er een mooi eerbetoon van maken. Onze dank gaat ook uit naar VVV-Venlo die hiervoor alle medewerking hebben verleend.

De thuisploeg liet zich net voor de rust aanvallend zien. Braken kopte over en keeper Hidde Jurjus moest redding brengen op een schot van De Boer. Met een 0-0 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Tijdens het eerste kwartier in de tweede helft vielen de doelpunten. Na een vrije trap richting Giovanni Korte kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Rick Dekker terecht. Zijn schot ging over. Na slecht uitverdedigen bij VVV-Venlo kon de bal onderschept worden en werd Giovanni Korte in staat gesteld om in één keer doeltreffend uit te halen in de kruising, 0-1.

Enkele minuten later een verkeerde terugspeelbal van Elmo Lieftink in de voeten van Braken, die de bal mee kon nemen en in de rechterhoek kon binnen schieten, 1-1. Uit een vrije trap van Giovanni Korte kwam de bal terecht bij Jasper van Heertum. Na een goede actie draaide de verdediger goed weg en schiet binnen, 1-2.

Vervolgens ging VVV-Venlo op zoek naar de gelijkmaker. Post schoot over en een omhaal van Braken kwam recht in de handen van Hidde Jurjus. Ook op een inzet van Schroijen moest Hidde Jurjus handelend optreden. In de slotfase counterde De Graafschap, na een genomen hoekschop van VVV-Venlo, naar de laatste kans van de wedstrijd. Joey Konings nam de bal mee en zag zijn doelpoging naast gaan.

Door deze 1-2 zege blijft De Graafschap op de derde plaats staan. Achter koploper FC Volendam en runner-up Excelsior, die eveneens de wedstrijden in winst wisten om te zetten. Dinsdag 26 oktober speelt De Graafschap om 20:00 uur uit bij PEC Zwolle voor de KNVB Beker. Vrijdag 29 oktober om 20:00 uur is op stadion De Vijverberg de aftrap tegen ADO Den Haag.

De foto's in dit wedstrijdverslag zijn door BVO De Graafschap beschikbaar gesteld.

Vrijdag 22 oktober 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

VVV-Venlo - De Graafschap 1-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Giovanni Korte (53.), 1-1 Sven Braken (57.), 1-2 Jasper van Heertum (62.)

Arbiter: Perez  Toeschouwers: onbekend

Opstelling VVV-Venlo: Zima, Pachonik, Dekker, Koglin, Janssen, Post © (75. Van Rooijen), Smans (79. Sorga), De Boer, Essanoussi (46. Johansson), Braken (79. Hajdaraj), Roemer (75. Schroijen).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Jeffry Fortes ©, Jasper van Heertum, Roland Baas (70. Jonathan Vergara Berrio), Rick Dekker, Elmo Lieftink, Jesse Schuurman, Hicham Acheffay (80. Danzell Gravenberch), Devin Haen (73. Johnatan Opoku), Giovanni Korte (80. Joey Konings).

Gele kaart(en) VVV-Venlo: Janssen (62.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Jeffry Fortes (4.), Jesse Schuurman (77.)