Top amusement op De Vijverberg

Met NAC kwam gisterenavond een van de potentiële promotie kandidaten naar De Vijverberg.

De Parel van het Zuiden wordt op dit moment geteisterd door blessures. Zo ontbrak bijna de complete verdediging omdat veel spelers niet fit waren.  Daarnaast mistte trainer Edwin de Graaf ook de aanvallers Kaj de Rooij en Mario Bilate. Verder natuurlijk de terugkeer op de Vijverberg van oud Superboer Ralf Seuntjens. Trainer Reinier Robbemond begon met dezelfde 11 spelers als een week eerder in Maastricht.

De Graafschap was de eerste 20 minuten van de wedstrijd heer en meester. Gesteund door haar geweldige achterban, drukte het NAC ver terug op eigen helft. De eerste grote kans was voor Giovanni Korte. Uit een voorzet kopt hij de bal goed in, maar doelman Olij weet redding te brengen. In het eenrichtingsverkeer richting het NAC-doel zien we opnieuw een grote doelkans. Ditmaal is het Danny Verbeek die zijn schot maar net van de lijn ziet worden gehaald. Behoudens een tweetal kleine kansen voor de Bredanaars waren het de Superboeren die de bovenliggende partij bleven.

Lang leek het erop dat we met een 0-0 de rust in zouden gaan. Na goed voorbereidend werk van Julian Lelieveld was het Joey Konings die de perfecte voorzet van de rechtsback keihard tegen de touwen schoot. 1-0.

Na de theepauze tapten de mannen van trainer Edwin de Graaf uit een ander vaatje. De eerste kans in de tweede helft is voor Johnatan Opoku. Met een prachtige redding weet doelman Olij het schot te keren. In de 55e minuut weet doelman Hidde Jurjus de bal tot corner te verwerken na een hard schot van Ralf Seuntjens.

De Yellow Army krijgt wat meer kansen. Zo verprutste Adiléhou een vrije kopkans. Ook uit een aantal hoekschoppen lukte het niet om echt gevaarlijk te worden. De grootste kansen waren voor de blauw witten. Zo zag Danny Verbeek zijn bal van de lijn worden gehaald door Mashart en schoot Jeffrey Fortes rakelings over het doel.

In de slotfase kwam de ploeg van trainer Reinier Robbemond nog goed weg. In een poging de bal weg te koppen, kopt Ted van de Pavert de bal richting zijn eigen doel. Zijn bal komt via de lat in de handen van Hidde Jurjus. Wat een geluk.

In plaats van de gelijkmaker is het de jeugdige invaller Devin Haen die in blessuretijd die NAC de genadeslag toebrengt. Van uit het niets schiet hij op magistrale wijze de bal in het doel 2-0.

Rondom deze wedstrijd zijn sfeerfotos's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 20 augustus 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - NAC Breda 2-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Joey Konings (38.), 2-0 Devin Haen (90.)

Arbiter: J. Kooij  Toeschouwers: 7602

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Roland Baas, Rick Dekker (62. Jesse Schuurman), Johnatan Opoku, Elmo Lieftink (62. Jeffry Fortes), Danny Verbeek (83. Hicham Acheffay), Joey Konings (62.Devin Haen) en Giovanni Korte (88. Mees Kaandorp).

Opstelling NAC Breda: Olij; Mashart, Adilehou, Vanacker, Rösler (26. Marijnissen); Azzagari, Haye, Velanas, Buffonge, Kestens (82. Van Schuppen); Seuntjens

Gele kaart(en) De Graafschap: Dekker (57.), Konings (58.)

Gele kaart(en) NAC Breda: Azzagari (36.)