FC Eindhoven pakt in de blessuretijd een 3-2 overwinning

Wat een mooie zondagmiddag had moeten worden, is teleurstellend geëindigd. De rit naar Eindhoven was niet alleen voor de spelersbus bestemd, maar waren er ook sfeeracties namens de fans van De Graafschap.

De start van de Superboeren leek veel belovend. Een voorzet van Daryl van Mieghem werd door Elmo Lieftink binnen gekopt, 0-1. Dat gebeurde al na zeven minuten. De thuisploeg was in de beginfase niet bij de les en herstelde dat na ruim een kwartier aan speeltijd.

Een hoekschop werd in eerste instantie weggewerkt. Vervolgens een voorzet van Donker richting doel. De bal werd niet meer aangeraakt en zorgde voor de 1-1 gelijkmaker. Doelman Nick van den Dam, die zijn officiële debuut maakte na afwezigheid van Rody de Boer, kon deze inzet niet keren.

Het team van trainer Mike Snoei zag een nieuwe voorsprong via Ted van de Pavert afgekeurd worden. De reden is onbekend, daar de verdediger na de rebound eerder bij de bal was dan zijn tegenstander.

In de blessuretijd van de eerste helft een goede steekpass van Elmo Lieftink op Mohamed Hamdaoui. De aanvaller kon richting het doel, maar speelde zijn hamstring op en viel met deze blessure uit. Danny Verbeek, afgelopen periode wegens een blessure niet van de partij, nam de positie in de tweede helft in voor Mohamed Hamdaoui.

Een sterker FC Eindhoven ging in het tweede bedrijf voor een goed resultaat tegen een ploeg uit het linkerrijtje. Dat is eerder dit jaargang nog niet gelukt. De ploeg was scherper en veroverde veelvuldig de bal. Uiteindelijk resulteerde dit na een uur te spelen voor de 2-1 tussenstand.

Peijnenburg was de doelpuntenmaker, aangezien de assistent-scheidsrechter het signaal gaf dat de bal over de doellijn was gegaan. Keeper Nick van den Dam wist redding te brengen, maar was het lastig te zien of de bal daadwerkelijk de doellijn had gepasseerd.

In het laatste kwartier zocht De Graafschap meer de aanval om voor de gelijkmaker aan te tekenen. Joey Konings was met een schot dichtbij, maar ging zijn inzet net naast. Invaller Jasper van Heertum bracht uit een corner met een kopbal de 2-2 stand.

Reden genoeg om voor de winnende treffer te gaan. Na een vlotte aanval was Daryl van Mieghem dichtbij. Zijn poging werd gekeerd door goalie Swinkels. In de resterende zes minuten blessuretijd was het FC Eindhoven met in de 93e minuut de winnende 3-2 van Bogaers.

Duur puntenverlies voor de Achterhoekse club. Bij winst had het op gelijke hoogte kunnen komen met SC Cambuur (13 wedstrijden) en Almere City FC op 31 punten. Echter passeerde NAC Breda de club uit Doetinchem. Beide ploegen bezitten nu 28 punten, maar kent NAC Breda een beter doelsaldo. Vrijdag 4 december opnieuw een uitduel voor De Graafschap. Om 18:45 uur de aftrap tegen MVV Maastricht.

29 november 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

FC Eindhoven - De Graafschap 3-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Elmo Lieftink (7.), 1-1 Donker (18.), 2-1 Peijnenburg (58), 2-2 Jasper van Heertum (84.), 3-2 Bogaers (90+3.)

Arbiter: Bijl Toeschouwers: 0

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels, Van Kleef, Biemans, Peijenburg, Bourdouxhe, Pozo (77. Rosmalen), Van Son, De Keersmaecker, Botermans (46. Sleegers), Van der Sande (89. Joao), Donkor (77. Bogaers)

Opstelling De Graafschap: Nick van den Dam, Julian Lelieveld (59. Jasper van Heertum), Toine van Huizen (70. Joey Konings), Ted van de PavertRoland BaasElmo Lieftink, Johnatan Opoku, Jesse Schuurman (59. Rick Dekker), Daryl van Mieghem, Ralf SeuntjensMohamed Hamdaoui (46. Danny Verbeek)

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Biemans, Bourdouxhe, Donkor

Gele kaart(en) De Graafschap: Mohamed Hamdaoui