Bekerstunt De Graafschap met 1-3 zege bij FC Twente

In Enschede ging De Graafschap een lastige opgave aan om bij de nummer zes van de Eredivisie voor een goed resultaat te gaan. FC Twente, met coach Ron Jans die een KNVB Beker finale met PEC Zwolle wist te winnen, zag een goede opponent in het eerste bedrijf.

Met enkele wisselingen ten opzichte van afgelopen vrijdag tegen Jong PSV (2-1 winst) startte De Graafschap met het centrale verdedigingsduo Ted van de Pavert en Jasper van Heertum. Op het middenveld stonden Danny Verbeek en Rick Dekker gepositioneerd. Joey Konings in de spits, daar Ralf Seuntjens, de man van de twee goals tegen Jong PSV, niet bij de wedstrijdselectie zat.

Ted van de Pavert wist een schot van Danilo te blokken. De Superboeren kregen enkele mogelijkheden en kwamen zelfs op een 0-1 voorsprong door Mohamed Hamdaoui, die enige tijd geleden op huurbasis uit kwam voor FC Twente.

Doelman Rody de Boer hield met goede reddingen zijn doel schoon. Julian Lelieveld onderschepte de bal en gaf deze door aan Joey Konings, die zijn eerste officiële doelpunt wist te maken voor De Graafschap. Met een 0-2 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Bij FC Twente werden er na de rust drie wissels doorgevoerd. De thuisploeg moest de opgelopen achterstand recht zien te trekken. Danilo raakte de lat en daarna viel de 1-2 aansluitingstreffer van Staring.

Ondanks enkele pogingen van FC Twente hield het team van trainer Mike Snoei stand en kwam het in de blessuretijd zelfs op een 1-3 voorsprong. Verdediger Julian Lelieveld onderschepte op het middenveld de bal. Na een combinatie kon Julian Lelieveld aan de rechterkant doorlopen richting doel, omspeelde de doelman en schoot de bal binnen.

Daarna was het eindsignaal en ging de Achterhoekse ploeg met een tevreden gevoel richting Doetinchem en volgt zaterdag de loting wie de volgende tegenstander gaat worden. Komende vrijdag om 21:00 uur weer een competitieduel voor De Graafschap. TOP Oss is de opponent en kwam vanavond ook uit voor de beker. De confrontatie met sc Heerenveen ging met 3-1 verloren.

27 oktober 2020 (KNVB Beker Seizoen 2020-2021)

FC Twente - De Graafschap 1-3 (0-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Mohamed Hamdaoui (18), 0-2 Joey Konings (34), 1-2 Staring (62), 1-3 Julian Lelieveld (90+4)

Arbiter: Manschot Toeschouwers: 0

Opstelling FC Twente: De Lange, Ebuehi, Pleguezuelo, Dumic (40. Staring), Smal, Zerrouki, Roemeratoe (46. Brama), Selahi (46. Dervisoglu), Menig (46. Cerny), Danilo (82. Jeremejeff), Lamprou

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum (63. Toine van Huizen), Ted van de PavertJordy TutuarimaElmo LieftinkDanny Verbeek (90+3. Roland Baas), Rick Dekker (63. Jesse Schuurman), Daryl van Mieghem, Joey Konings (75. Johnatan Opoku), Mohamed Hamdaoui

Gele kaart(en) FC Twente: Zerrouki

Gele kaart(en) De Graafschap: Jasper van Heertum, Mike Snoei, Elmo Lieftink