Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Meeslepende derby levert strijdend De Graafschap punt op

Meeslepende derby levert strijdend De Graafschap punt op

De burentwist tussen De Graafschap en Vitesse heeft geen winnaar opgeleverd. Op De Vijverberg eindigde het duel vol hartstocht in 2-2. Daarmee werden de Superboeren niet maximaal beloond.

Het toon van deze Gelderse Derby werd meteen gezet toen Frank Olijve en Matús Bero hard met elkaar in botsing kwamen. Het eerste gevaar kwam van de Arnhemmers, maar doelman Agil Etemadi maakte een inzet van Karavaev onschadelijk. Even later schoot Frank Olijve de 1-0 binnen. Het zorgde voor een kolkende Vijverberg.

Er ontstond meer en meer een vechtwedstrijd, op het lijf geschreven van de thuisploeg. De bezoekers beviel dit allerminst, al kopte verdediger Thelander de bal nog op de paal. Aan de andere kant verdween een inzet van Jordy Tutuarima net naast. Vlak voor rust stond het uit het niets 1-1 toen Ödegaard profiteerde van niet resoluut uitverdedigen bij de Achterhoekers.

Na rust mocht DE Graafschap de meeste aanspraak maken op een hernieuwde voorsprong. Die kwam er nadat Furdjel Narsingh alleen voor keeper Eduardo verscheen en de Portugees kansloos liet: 2-1. Vitesse trok echter snel de zaken weer recht via Bero (2-2).

In de slotfase golfde het spel op-en-neer. Een schot van Linssen belandde via de vingertoppen van uitblinker Agil Etemadi, die het duel met een gekneusde rib uitspeelde, op de lat. Delano Burgzorg had De Graafschap de overwinning kunnen bezorgen, maar het schot van de rappe aanvaller ging voorlangs.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, zondag, 23 december2018 (Speelronde 17, Eredivisie)

De Graafschap - Vitesse 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Frank Olijve (12), 1-1, Ödegaard (43), 2-1, Furdjel Narsingh (58), 2-2, Bero (65)

Arbiter: Kuipers
VAR:
Pérez
Toeschouwers:
12.600 (uitverkocht)

Geel De Graafschap: Sven Nieuwpoort, Javier Vet
Geel Vitesse: Büttner, Linssen, Foor, Thelander 

De Graafschap: Agil Etemadi, Leeroy Owusu, Sven Nieuwpoort, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Frank Olijve, Erik Bakker (39. Javier Vet), Youssef El Jebli, Furdjel Narsingh (72. Jordy Thomassen), Fabian Serrarens, Daryl van Mieghem (54. Delano Burgzorg)

Vitesse: Eduardo, Karavaev, Thelander, Clarke-Salter, Büttner, Serero, Bero, Foor, Ødegaard, Linssen, Beerens (68. Clark)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X