Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap kraakt Telstar in slotfase (2-1)

De Graafschap kraakt Telstar in slotfase (2-1)

De Graafschap trof in Telstar een taaie tegenstander, maar door twee doelpunten van Piotr Parzyszek boog de ploeg van Henk de Jong na rust de opgelopen achterstand om: 2-1.

Waar de Superboeren ook dit duel begonnen met vijf verdedigers, waren de Witte Leeuwen ook niet naar de Achterhoek gekomen om het publiek te vermaken. De enige echte poging was er een van de thuisploeg en kwam van de voet van de teruggekeerde Bryan Smeets.

Verder sleepte de eerste helft zich voort op De Vijverberg, waarin vooral arbiter Bax opviel. De leidsman trok in het eerste bedrijf liefst vijf gele kaarten. Kort voor rust sloegen de bezoekers uit het niets toe. Verdediger Van Berkel promoveerde een corner tot doelpunt: 0-1.

Bij De Graafschap kwam direct na rust Andrew Driver in de ploeg en werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Al snel verdween een inzet van Bryan Smeets naast. Robert Klaassrn zag zijn vrije trap stijlvol uit de kruising worden gehaald door doelman Boy de Jong, die even later kansloos was op een inzet van Diemers. De bal van de middenvelder scheerde de paal en ging naast.

De gelijkmaker kwam uiteindelijk vanaf elf meter tot stand. Scheidsrechter Bax zag een overtreding en topscorer Parzyszek klaarde deze klus:1-1. Hierna leek Telstar te mogen denken aan een nieuwe voorsprong, maar Mark Diemers haalde de bal van de lijn.

De Graafschap kreeg loon naar werken. Op een schot van de zeer bedrijvige Smeets moest doelman De Jong een rebound toestaan en die was een prooi voor clubtopscorer Parzyszek 2-1.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag, 17 februari 2017

De Graafschap - Telstar 2-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Van Berkel (40), 1-1, Piotr Parzyszek (72/penalty), 2-1, Piotr Parzyszek (81)

Arbiter: Bax
Toeschouwers: 8.714

Geel De Graafschap: Tolgahan Cicek, Nathaniel Will, Kevin van Diermen
Geel Telstar: Van Iperen, Dzepar, Ajnane, Korpershoek

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will (70. Youssef El Jebli), Sven Nieuwpoort, Jan Lammers, Kevin van Diermen, Tolgahan Cicek (46. Andrew Driver), Mark Diemers, Robert Klaasen, Anthony van den Hurk (81. Elvio van Overbeek), Bryan Smeets, Piotr Parzyszek

Telstar: De Jong, Van Huizen, Van Berkel, Van Iperen, Tutuarima, Korpershoek, Dzepar, Abdulahi (85. Mahmudov), Serrarens, Ajnane, Van der Linden (65. Donald)

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

www.superboeren.nl/kantine

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X