Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap doet zichzelf tekort in Groningen (3-1)

De Graafschap doet zichzelf tekort in Groningen (3-1)

Ondanks een snelle voorsprong heeft De Graafschap een 3-1 nederlaag geleden in en tegen Groningen. Omdat ook Cambuur verloor blijft het verschil tussen beide ploegen onveranderd: één punt

In de Euroborg trad De Graafschap aan met Andrew Driver en zo hoefde trainer Jan Vreman niet te sleutelen aan zijn elftal. De Achterhoekers kende een prima begin, want al na acht minuten zorgde Cas Peters voor de 0-1. Doelman Sergio Padt had geen antwoord op het schot van de aanvaller.

Gesteund door de voorsprong speelde De Graafschap een sterke eerste helft. Er waren kansen voor Ted van de Pavert en Vincent Vermeij, maar zij zagen Padt nu wél redden. De thuisclub liet zich voor rust nauwelijks zien. Toch stond het halverwege gelijk: Lindgren krulde een vrije trap achter de kansloze Jurjus: 1-1.

Na rust kwam Groningen beter voor de dag en deelde De Graafschap nog een aantal speldenprikjes uit. Pas een kwartier voor tijd viel de 2-1. Middenvelder Maduro kopte van de vingers van doelman Jurjus op de lat, maar via de rug van de sluitpost passeerde de bal alsnog de lijn. Invaller Idrissi zorgde met de 3-1 voor de definitieve beslissing.

Karakteristiek, zondag 10 april 2016

FC Groningen - De Graafschap 3-1 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Cas Peters (8), 1-1, Lindgren (37), 2-1, Jurjus (76/eigen doelpunt), 3-1, Idrissi (80)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 22.425

Geel De Graafschap: Robin Pröpper, Nathaniel Will
Geel FC Groningen: Burnet

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar, Karim Tarfi, Mark Diemers, Youssef El Jebli (72. Dean Koolhof), Andrew Driver, Vincent Vermeij (61. Piotr Parzyszek), Cas Peters (75. Nathan Kabasele)

FC Groningen: Padt, Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet, Maduro, Drost (61. Sörloth), Tibbling, Antonia (67. Idrissi), De Leeuw, Rusnak (78. Bacuna)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X