Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jeroen Meurs: van keeper tot scorende spits

Jeroen Meurs: van keeper tot scorende spits

Voor Jeroen Meurs zal de bekeravond tegen Deltasport waarschijnlijk voor altijd speciaal blijven. De 18-jarige aanvaller, die woensdag jarig is, bekroonde zijn invalbeurt met de vierde goal van De Graafschap. 'Ik hoop er bij deze mooie club nog veel te maken.'

Het verhaal van Meurs, opgegroeid in het Brabantse Velp, mag bijzonder genoemd worden. Hij begon namelijk als talentvol keeper bij PSV. 'Ik heb daar zeven jaar gezeten, maar raakte bij de B-junioren geblesseerd aan mijn schouder. Het was zo ernstig dat ik moest stoppen met keepen. Dat leek einde carrière voor mij', haalt Meurs het ongelukkige moment in Eindhoven terug.

Toch keerde Meurs terug bij de profs. Maar niet als keeper. 'Eigenlijk was het voor mijn lol dat ik ben gaan voetballen bij UDI. Op zijn 16e mocht ik mijn debuut maken in het eerste elftal. Daarna ging ik naar NEC waar ik twee jaar heb gezeten. Nee, het is daar inderdaad niet gelukt. Toen de club vorig jaar degradeerde lieten ze me weten dat ik iets anders kon zoeken.'

De Graafschap gaf hem een nieuwe kans. 'De eerste keer dat ik hier kwam dacht ik direct hier wil ik naar toe. Ik vind dit een mooie en warme club waar ik me thuis voel', meldde Meurs na de 4-1 bekerzege op De Vijverberg. 'Ik had wel een beetje het gevoel dat ik mocht invallen. De bank was jong en aanvallers worden dan snel gewisseld. Het was zeker een mooie aanval en ik stond aan het einde. Prachtig. Daar liggen ook mijn kwaliteiten. Doelpunten maken. Ik hoop vaker te scoren en nog veel minuten te maken dit seizoen', zo besloot Meurs zijn verhaal.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

VVV-Venlo

VVV-Venlo

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 22 oktober, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

De Graafschap - ADO Den Haag (vrijdag 29 oktober). Kijk hier voor meer informatie omtrent de kaartverkoop voor deze wedstrijd.

Bezoekers hebben toegang tot deze wedstrijd i.c.m. een coronatoegangsbewijs.

Boerenwiesheid

Waarmee zou jij de horeca graag uitgebreid zien?

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Instagram en Twitter

Volg ons op Social Media:

Instagram Twitter