Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Teleurstellende remise pover De Graafschap: 1-1

Teleurstellende remise pover De Graafschap: 1-1

De Graafschap is op eigen veld niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Veendam. Dit teleurstellende resultaat bevestigt nog maar eens de wisselvallige prestatie van Achterhoekers dit seizoen.

Het was ijzig koud op De Vijverberg, waar de de staat van de grasmat goed voetbal eigenlijk onmogelijk maakte. Toch begon De Graafschap prima aan het duel en stond het al rap op voorsprong. Santy Hulst spelde op fraaie wijze Anco Jansen vrij, die vervolgens prachtig afrondde.

Lang zag Pieter Huistra aan de kant dat zijn ploeg een overwicht had, maar dat het ook slordig was. Veendam kwam meer en meer in de wedstrijd en de vrij gespeelde Deul, dook op voor doelman Terol. Zijn schot ging rakelings voorlangs. Aan de andere kant mikte Parzyszek op de paal, waardoor het halverwege 1-0 bleef.

Na de rust werd het er allemaal niet beter op. Doelman Timmermans pareerde met moeite een geplaatste bal van Auassar. Hierna zakte De Graafschap ver weg. De bezoekers kwamen dan ok op gelijke hoogte na een rake kopbal van Deul (1-1). Een paar minuten later kon spits Hutten nog maar net van score af worden gehouden.

De Graafschap probeerde er voetballand doorheen te komen. Het slechte veld hielp daar niet echt bij. In de 72e minuut leek de thuisclub toch op voorsprong te komen. Anco Jansen krulde de bal op de paal. De terugspringende bal leek een prooi voor Parzyszek. De jonge Pool kopte aar de grond, maar zag de bal uiteindelijk over gaan.

In de slotfase probeerde De Graafschap het nog wel maar veel leverde dit niet op. Daarnaast werden de wissels van trainer Huistra niet even goed begrepen. Door dit nieuwe puntenverlies is de Doetinchemse club nog altijd niet zeker van een plaats bij de eerste vijf.

Karakteristiek, vrijdag 22 februari 2013

De Graafschap - SC Veendam 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Anco Jansen (2), 1-1, Deul (64)

Arbiter: Abbink
Toeschouwers: 7.626

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert
Geel SC Veendam: Pedro

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Vlatko Lazic, Tim Vincken (64. Rogier Meijer), Gregor Breinburg, Santy Hulst, Adil Auassar (80. Ties Evers), Piotr Parzyszek (86. Harrie Gommans), Anco Jansen

SC Veendam: Timmermans, Cijntje (66. Opoku), Vakalopoulos, Apau, Pedro, Lambooij, Rozema, Overtoom, Boy Deul (87. Holder), Hutten, Schmeltz (81. Wiegers)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X