Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Catastrofale tweede helft voor De Graafschap (1-4)

Catastrofale tweede helft voor De Graafschap (1-4)

De Graafschap leed wederom een nederlaag op eigen veld. Tegen directe concurrent VVV-Venlo werd het 1-4. Na rust storte de thuiscub volledig in en oogde het stuurloos en hopeloos, met als gevolg dat de aanhang zich nadrukkelijk tegen het elftal keerde. De Graafschap blijft laatste en alleen Excelsior lijkt nog te achterhalen.

Trainer Andries Ulderink kon weer beschikken over Badibanga. Hierdoor verdween De Leeuw uit de basis. Opvalland was dat de aanwinsten Anco Jansen en Jordan Carcia-Calvete geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie.

Het begin was duidelijk voor de Superboeren en de eerste kans was voor Sreckovic. Zijn schot kon doelman Gentenaar niet verontrusten. De sluitpost was even later kansloos toen Poepon vrij voor hem opdook, na een fraaie steekpass van Rose: 1-0. Uitblinker Badibanga haalde twee minuten later verwoestend uit. De bal raakte beide palen, maar passeerde de doellijn niet.

VVV liet het eerste half uur niet al te veel zien, totdat Nwofor door Holla vrij voor De Winter werd gezet. De Belg maakte het gevaar onschadelijk. Een eerste serieuze waarschuwing van de Limburgers op De Vijverberg. Aan de andere kant verdween een inzet van Poepon, op aangeven van Vermouth, maar net naast. Rust 1-1.

Waar er voor rust niets aan de hand was voor de Doetinchemse club veranderde dat al snel na de thee. Holla en Yoshida profiteerden in twee minuten van defensieve missers: 1-2. Omgaan met tegenslag lijkt voor de Achterhoekers al een opgave op zich dit seizoen. Zoals al vaker was de ploeg van Ulderink volledig de weg kwijt. Van een georganiseerde jacht op de gelijkmaker was geen sprake, al was De Leeuw er dichtbij.

Toen een voorzet van Nwofor via Van de Pavert in het doel verdween, werd het zomaar 1-3. De supporters keerde zich nadrukkelijk tegen de ploeg en tegen oefenmeester Ulderink. Natuurlijk vanwege het teleurstellende verloop van deze wedstrijd, maar wellicht nog wel meer om hun zorgen te uiten over de (sportieve) staat waarin de club verkeert.

Een aangeslagen Ulderink staarde minutenlang vanuit zijn coachvak onbewogen voor zich uit. Hij zag Berghuis ook nog de 1-4 aantekenen. Veel mensen waren toen al vertrokken. De spelers verlieten onder een striemend fluitconcert het veld na het eindsignaal van arbiter Kuipers.

Zoals De Graafschap de tweede helft acteerde, wordt het nog een hele klus om de nummer zeventien te achterhalen, de bijgestelde doelstelling.

karakteristiek, zaterdag 18 februari 2012

De Graafschap - VVV-Venlo 1-4 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Rydell Poepon (13), 1-1, Holla (50), 1-2, Yoshida (52), 1-3, Van de Pavert (65/eigen doelpunt), 1-4, Berghuis (81)

Arbiter: Kuipers
Toeschouwers: 11.566

Geel De Graafschap: -
Geel VVV-Venlo:
-

De Graafschap: Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu, Vito Wormgoor, Jan-Paul Saeijs, Ted van de Pavert (67. Soufian El Hassnaoui), Yuri Rose (58. Michael de Leeuw), Gil Vermouth (58. Gregor Breinburg), Rogier Meijer, Ziguy Badibanga, Rydell Poepon en Nenad Sreckovic.

VVV-Venlo: Gentenaar, Timisela (88. De Regt), Yoshida, Vorstermans, Leiwakabessy, Meeuwis, Holla, Kruijsen, Berghuis, Nwofor (73. Uchebo) en Wildschut (46. Cullen).

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X