Decembermaand levert De Graafschap niets op

Eind november gaf trainer Ulderink aan dat er in de maand december veel te verdienen viel voor De Graafschap. Amper een maand later kunnen we de trieste balans opmaken dat De Graafschap in de maand december alleen maar heeft verloren. Na nederlagen in de competitie tegen Roda JC, AZ en RKC werd vanavond in de beker kansloos van Heracles verloren.

De Winter was weer hersteld en stond in Almelo weer onder de lat. Middenvelder De Leeuw startte verrassend op de bank. Aanvoerder Meijer schoof door naar het middenveld waardoor er een plek vrij kwam in het hart van de defensie voor Jansen.

Het tactische plan van Ulderink kon al snel in de prullenbak toen de thuisclub al na 3 minuten spelen op voorsprong kwam. Rienstra bereikte Plet die zijn inzet bij de tweede paal binnengewerkt zag worden door Overtoom: 1-0. De Graafschap werd hierna onder de voet gelopen door Heracles dat het team van Ulderink op alle fronten aftroefde. Vooral Amenteros was een constante plaag voor de Achterhoekse verdediging. Het duurde dan ook niet lang voordat de 2-0 op het scorebord verscheen. Frankel werkte een inzet van Plet in het eigendoel. Tot overmaat van ramp moest Wormgoor het veld met een blessure verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Abdulla. De thuisploeg kende geen genade met de Superboeren en lieten ze alle hoeken van het veld zien. De Graafschap wist helemaal niets te creëren en wankelde als een aangeslagen bokser. In de slotfase van de eerste helft zorgde Armenteros met een omhaal voor de 3-0. De Achterhoekers kwamen hierna nog goed weg toen Vejinovic voorlangs schoot en op slag van rust uit een vrije trap de lat raakte.

Na rust maakte Saeijs na meer dan een jaar door een blessure uit de roulatie te zijn geweest zijn opwachting in het hart van de verdediging. De routinier kon niet voorkomen dat Vejinovic al snel na rust met een stiftje de 4-0 liet aantekenen, maar bracht wel rust in de defensie. Toch was het schrijnend wat De Graafschap in Almelo liet zien. Het team van Ulderink werd ook in de tweede helft bij vlagen helemaal zoek gespeeld. Op het moment dat Heracles de vleugels wat liet vieren kon De Graafschap aanhaken. Dit leverde niet meer op dan kansjes op voor Poepon en Sreckovic. De beste kansen waren ook in de tweede helft voor Heracles. Abdulla haalde nog een bal van de lijn en doelman De Winter maakte heel wat aanvallen onschadelijk. Hij was één van de weinige spelers die zich op een positieve manier wist te onderscheiden.

Karakteristiek, dinsdag 20 december 2011, achtste finale KNVB-beker

Heracles Almelo* – De Graafschap 4-0 (3-0)
Scoreverloop:
1-0, Overtoon (2), 2-0, Fränkel (19/eigen doelpunt), 3-0, Armenteros (41), 4-0, Vejinovic (46)