Seizoen De Graafschap krijgt 'passend' einde in Oss (2-1)

Het voor De Graafschap zo moeizaam verlopen en veel bewogen seizoen is ten einde, Zonder Play-Offs, Hier voor was winst op FC Oss een voorwaarde. Die kwam er niet en tegen de verhouding in won de thuisploeg met 2-1.

In Oss waren de Superboeren in de eerste helft onherkenbaar en leken nog weinig geloof te hebben in het bereiken van de Play-Offs. Op deze manier lukte het ook niet om de druk op concurrenten FC Eindhoven en RKC Waalwijk op te voeren.

FC Oss dicteerde op eigen veld en kwam na 25 minuten op voorsprong door Bakx die met een schitterende vrije trap doelman Filip Bednarek kansloos liet (1-0. De Graafschap stelde daar enkele een poging van Elvio van Overbeek tegenover.

Een mopperende Henk de Jong had voor rust al genoeg gezien en offerde verdediger Bart Straalman voor Daryl van Mieghem. De oefenmeester verbruikte in de rust ook zijn tweede wissel: Lion Kaak voor Robert Klaasen.

Na rust waren de rollen omgedraaid en was De Graafschap opnieuw onherkenbaar. Spits Anthony van den Hurk schoot koud in de tweede helft de 1-1 binnen en miste een paar minuten later de kans op 1-2. De Doetinchemmers kregen tal van kansen, zo schoot topscorer Piotr Parzyszek de bal op de paal.

Het offensief van de bezoekers zwakte wat af en FC Oss besliste het duel in het laatste kwartier via de behendige Mathieu (2-1).

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.