Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap en NEC gelijk in besloten oefenduel

De Graafschap en NEC gelijk in besloten oefenduel

De Graafschap en NEC hebben elkaar in een oefenduel in evenwicht gehouden. Het duel achter de gesloten deuren van De Vijverberg eindigde in 1-1.

Voor trainer Henk de Jong was dit duel een mooie gelegenheid om veel spelers aan het werk te zien. Zo posteerde de oefenmeester Elvio van Overbeek opnieuw als rechtsback en maakte Sven Nieuwpoort weer zijn eerste minuten na enkele weken blessureleed.

De Graafschap kwam snel op voorsprong. Geknoei van NEC-doelman Delle leidde tot een strafschop. Deze werd benut door de bedrijvige Daryl van Mieghem (1-0). In het vervolg van het eerste bedrijf hadden de Superboeren weinig te duchten van de pover acterende Nijmegenaren.

Na rust zette NEC steeds meer aan en moest De Graafschap steeds verder terug. Toch hielden de Achterhoekers lang stand al koste het de nodige moeite. In de slotfase zorgde Taiwo voor de onvermijdelijke, maar verdiende gelijkmaker (1-1).

De Graafschap hervat de competitie op vrijdag 31 maart thuis tegen Jong PSV. Precies een week later wacht op De Vijverberg het duel tegen RKC Waalwijk. Voor beide wedstrijden is de informatie over de kaartverkoop hier te vinden.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, donderdag 23 maart 2017 (oefenwedstrijd)

De Graafschap - NEC 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Daryl van Mieghem (14/penalty), 1-1, Taiwo (83)

Arbiter: Rutgers

De Graafschap: Filip Bednarek (46. Jasper Heusinkveld), Elvio van Overbeek, Bart Straalman (61. Nathaniel Will), Kevin van Diermen, Sven Nieuwpoort (46. Tolgahan Cicek), Andrew Driver (46. Tim Keurntjes), Youssef El Jebli (57. Mark Diemers), Lion Kaak, Robert Klaasen (67. Piotr Parzyszek), Daryl van Mieghem, Dean Koolhof (57. Anthony van den Hurk)

NEC: Delle (45. Smits), Heinloth (45. Ofosu), Sturing, Aktas, Kramer (60. Golla), Fomitschow (60. Gmeiner), Bikel (75. Rayhi), Von Haacke (60. Oratmangoen), Messaoud (45. Breinburg), Mayi (60. Awoniyi), Grot (45. Groeneveld)

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X