De Graafschap toont zich tegen SC Cambuur (3-0)

De overwinning die De Graafschap boete op SC Cambuur zorgde voor grote opluchting op De Vijverberg. De Friezen werden met 3-0 verslagen. Na vier opeenvolgende nederlagen, mocht trainer Henk de Jong, juist tegen zijn oude werkgever, zijn eerste overwinning in Doetinchemse dienst vieren.

In de jacht op puur en noodzakelijk gooide de oefenmeester het roer volledig om. Met vijf verdedigers en nog eens een blok op het middenveld, was er geen plek voor creativiteit. Zo begonnen Bryan Smeets en Andrew Driver op de bank en kwamen er ook niet van af.

Cambuur, bezig aan een sterke serie, was met een vrije trap van Lilipaly voor het eerst dreigend, maar doelman Bednarek redde. De zeer matig leidende arbiter Pérez gaf in korte tijd drie gele kaarten en had moeite zich staande te houden. Aanvallend kwam De Graafschap voor rust niet verder dan enkele halve kansen.

Na rust werd de ban op De Vijverberg al snel gebroken. Anthony van den Huk opende de score: 1-0. In het vervolg werd De Graafschap teruggedrongen, maar de Achterhoekers bleven schadevrij bij onder meer een vrije trap van Mannes.

Tien minuten voor tijd namen de Superboeren definitief afstand. In de counter sloegen de invaller Elvio van Overbeek (als aangever) en Youssef El Jebli (als afmaker) toe: 2-0. IN de extra maakte de derde invaller, Bart Straalman, er 3-0 van. Het was meteen de laatste actie van dit duel.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, maandag 06 februari 2017

De Graafschap - SC Cambuur 3-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Anthony van den Hurk (54), 2-0, Youssef El Jebli (80), 3-0, Bart Straalman (90+3)

Arbiter: Pérez
Toeschouwers: 8.064

Geel De Graafschap: Tim Linthorst, Anthony van den Hurk, Youssef El Jebli
Geel SC Cambuur: Tissoudali, Hoedraad

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Sven Nieuwpoort, Jan Lammers, Tim Linthorst (81. Bart Straalman), Tolgahan Cicek, Mark Diemers, Robert Klaasen, Anthony van den Hurk (76. Elvio van Overbeek), Daryl van Mieghem (46. Youssef El Jebli), Piotr Parzyszek

SC Cambuur: Zeinstra, Lilipaly (60. Van Deelen), Bakker, Peersman, Schilder (72. Gyasi), Houtkoop (60. El Baad), Mannes, Hoefdraad, Monteiro, Tissoudali, Barto

Geel SC Cambuur:

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Sven Nieuwpoort, Jan Lammers. Tim Linthorst, Tolgahan Cicek, , Mark Diemers, Mark Diemers, Robert Klassen, Anthony van den Hurk, Piotr Parzyszek, Daryl van Mieghem

SC Cambuur:

Roda JC Kerkrade

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.