De Graafschap in slotfase onderuit bij Jong PSV

De Graafschap heeft op bezoek bij Jong PSV de achtste nederlaag van het seizoen geleden. Op De Herdgang leek het duel lang af te koersen op 0-0, maar Pablo Rosario liet met een rake kopbal, diep in de tweede helft, de Achterhoekers met lege handen achter.

De Graafschap kon in Eindhoven niet beschikken over de grieperige Dean Koolhof, zo maakte Alexander Bannink zijn opwachting in de basis. In de eerste helft viel er lang weinig te genieten. Er werd in een erg laag tempo gespeeld en het spel was ook nog eens slordig. Al hield doelman Filip Bednarek Rosario van een doelpunt af.

De Graafschap werd pas vlak voor rust echt gevaarlijk. Spits en topscorer Piotr Parzyszek wist Hidde Jurjus tot tweemaal toe niet te passeren.

In de tweede helft zakte het duel steeds verder weg en leken beide ploegen tevreden met een puntendeling. Kansen waren er nauwelijks. De ingevallen Youssef El Jebli waagde het van afstand, maar zijn inzet verdween rakelings naast.

Vlak voor tijd ging het alsnog mis voor de ploeg van Jan Vreman. Een vrije trap van Rigo belandde op het hoofd van Rosario,(1-0), die zo de ongeslagen thuisstatus van Jong PSV in stand hield.