Graafschap vindt in Fortuna gewenst medicijn (5-0)

De Graafschap heeft met de winst op Fortuna Sittard afgerekend met een serie van zes duels waarin het zonder zege bleef. Na een zeer stroeve eerste helft, zag de de volgelopen Vijverberg de score na rust in korte tijd oplopen tot 5-0.

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Achilles'29 (0-0) besloot Jan Vreman, die voor de 100ste keer als coach van de Superboeren op de bank zat, zijn ploeg ongewijzigd te laten. De oefenmeester zag zijn ploeg opnieuw moeizaam voor de dag komen. De bezoekers waren aanvankelijk beter, maar Marco Ospitalieri stuitte op doelman Filip Bednarek. De rebound van Junior Torunarigha verdween naast het verlaten doel.

De Graafschap meldde zich voor de eerste keer in de vijandelijke zestien met een vrije trap van Dean Koolhof. Een voorsprong voor de Limburgers leek opnieuw in de maak toen Torunarigha voor Bednarek verscheen, maar ook ditmaal schoof hij de bal naast. Kort voor rust was er dan toch de Doetinchemse voorsprong: Andrew Driver bediende Piotr Parzyszek op maat voor de 1-0.

Na rust nam De Graafschap het initiatief en gunde de Fortunezen weinig meer, al bleef de bevrijdende 2-0 nog uit doordat Elvio van Overbeek en Mark Diemers (paal) misten. Twintig minuten voor het einde scoorde Elvio van Overbeek dan wel de 2-0. Hierna was het verzet van de Limburgers gebroken en ging het snel. Doelman Ter Wielen werkte de bal op knullige wijze in eigen doel; Van Overbeek schoot de 4-0 in de kruising en Jan Lammers legde de 5-0 eindstand vast.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag 04 november 2016

De Graafschap - Fortuna Sittard 5-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Piotr Parzyszek (41), 2-0, Elvio van Overbeek (71), 3-0, Ter Wielen (78/eigen doelpunt), 4-0, Elvio van Overbeek (80), 5-0, Jan Lammers (84)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 11.312

Geel De Graafschap: Mark Diemers
Geel Fortuna Sittard: Kurt, Khalouta

De Graafschap: Filip Bednarek, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Jan Lammers, Nathaniel Will, Lion Kaak, Mark Diemers, Elvio van Overbeek (87. Youssef El Jebli), Andrew Driver, Dean Koolhof (72. Alexander Bannink), Piotr Parzyszek (83. Marlon Versteeg)

Fortuna Sittard: Ter Wielen, Braun (88. Saddiki), De Regt, Mares, Askovski, Smeets, Briels, Kurt, Ospitalieri (77. Vlijter), Dianessy, Torunarigha (53. Khalouta)