Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap kansloos tegen frivool Jong Ajax (4-2)

De Graafschap kansloos tegen frivool Jong Ajax (4-2)

Een bliksemstart heeft De Graafschap niet geholpen op bezoek bij Jong Ajax. Op De Toekomst werd het 4-2 voor de Amsterdammers, die daarmee nog mild waren voor de kwakkelende Doetinchemmers.

Oefenmeester Jan Vreman zag zijn ploeg nog prima beginnen. Elvio van Overbeek, die Van den Hurk buiten de basis hield, vond binnen de minuut het hoofd van Piotr Parzyszek, die doelman Boer kansloos liet: 0-1.

Jong Ajax leek amper aangeslagen en greep het initiatief en stond deze ook niet meer af. De Graafschap werd teruggedrongen en kreeg de nodige aanvalsgolven te verwerken. Cerny trok de stand gelijk en tekende ook voor de 2-1. Tussendoor misten Cassierra en Nouri opgelegde kansen of stuitte op uitblinker doelman Filip Bednarek. De Graafschap was slechts figurant.

Na de rust was er even sprake van evenwicht in de partij, zonder dat de Achterhoekers dreigend in de buurt van doelman Boer kwamen. De 3-1 volgde naar balverlies van Mark Diemers op het middenveld. Invaller El Idrissi scoorde op aangeven van Cerny.

Een monsterscore leek niet onrealistisch, maar de thuisploeg liet nog een handvol kansen liggen. Zo teisterde uitblinker Nouri de kruising, maar tekende even later alsnog voor de 4-1. Doordat Jong Ajax in het laatste kwartier slordig werd, kon De Graafschap nog iets terug doen via Van Overbeek: 4-2. In de slotfase liet Van den Hurk de kans op 4-3 liggen.

Karakteristiek, maandag 17 oktober 2016

Jong Ajax - De Graafschap 4-2 (2-1)
Scoreverloop: 0-1, Piotr Parzyszek (1), 1-1, Cerny (1-1), 2-1, Cerny (31), 3-1, El Idrissi (55), 4-1, Nouri (75), 4-2, Elvio van Overbeek (77)

Arbiter: Martens
Toeschouwers: 2.068

Geel De Graafschap: Lion Kaak, Mark Diemers, Bart Straalman
Geel Jong Ajax: -

De Graafschap: Filip Bednarek, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman (67. Nathaniel Will), Jan Lammers, Tolgahan Cicek, Lion Kaak, Mark Diemers, Youssef El Jebli (32. Dean Koolhof), Andrew Driver, Piotr Parzyszek (71. Anthony van den Hurk), Elvio van Overbeek

Jong Ajax: Boer, Mazraoui, Westermann, Lartey-Sanniez, Dankerlui, Van de Beek, Dekkers, Nouri (77. Bay), Clement, Cassierra (46. El Idrissi), Cerny (89. Savastano)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X