De Graafschap zakt weg na verlies bij NAC (1-0)

De Graafschap heeft op bezoek bij NAC met 1-0 verloren. De moeizaam spelende Superboeren kregen amper kansen en zijn door dit resultaat afgezakt naar de dertiende plaats op de ranglijst.

In het sfeervolle Rath Verlegh-stadion werd de toon direct gezet door de thuisclub. El Allouchi schoot meteen naast. De eerste keer dat De Graafschap zich melde voor het doel van NAC, bleef de strafschop uit na een overtreding op Anthony van den Hurk.

In het vervolg heerste NAC, dat feller was en directer speelde. Nadat Dessers Jan Lammers had afgetroefd, werd zijn voorzet nog gemist door Haemhouts, maar was een prooi voor Giovanni Korte die de trekker resoluut overhaalde: 1-0.

Het duurde lang voordat de Achterhoekers met een antwoord kwamen. De ploeg van Jan Vreman werd het balbezit gegund, maar dat leverde weinig op. De aanvalslinie van De Graafschap werd nauwelijks in stelling gebracht. Kort voor rust kenden de bezoekers een kleine opleving. Uit een hoekschop was Sven Nieuwpoort dichtbij de gelijkmaker.

Na rust bleef de thuisploeg lang beter, al miste Van den Hurk in kansrijke positie. Al had Dessers met een kopbal het meer spannende dan goede duel al kunnen beslissen.

Oefenmeester Vreman bracht met Bryan Smeets en Youssef El Jebli meer creativiteit binnen de lijnen. Opvallend genoeg werd met het inbrengen van Elvio van Overbeek gewacht tot de laatste minuut. In een rommelige en onrustige slotfase misten Pedro en Smeets kansen op de gelijkmaker. NAC haalde bij het laatste fluitsignaal opgelucht adem.

Geel NAC Breda: Dessers

De Graafschap: Filip Bednarek, Sven Nieuwpoort, Jan Lammers, Luis Pedro, Tolgahan Cicek, Dean Koolhof (66. Bryan Smeets), Mark Diemers, Alexander Bannink (72. Youssef El Jebli), Andrew Driver, Anthony van den Hurk (89. Elvio van Overbeek), Piotr Parzyszek

NAC Breda: Brondeel, Sporkslede (61. Ekangamene), Verschueren, Van Diermen, Smith-Brown, Rommens, El Allouchi, Haemhouts, Korte (81. Agyepong), Dessers (89. Adarabioyo), Barker

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.