De Graafschap pijnlijk onderuit bij Telstar (2-1)

De Graafschap heeft het uitduel tegen Talstar op pijnlijke wijze verloren. De Doetinchemmers waren in Velsen-Zuid, lang de betere, maar het werd 2-1. Hierdoor zijn de Superboeren afgezakt naar de twaalfde plaats.

Trainer Jan Vreman tegen Telstar dezelfde elf het veld in als in de verloren wedstrijd tegen VVV-Venlo (0-2). De Graafschap opende goed tegen de Witte Leeuwen. De thuisploeg kreeg er maar geen grip op en de bezoekers dicteerde het spel.

Dat het overwicht van De Graafschap maar één treffer opleverde, Piotr Parzyszek kopte raak op aangeven van Nathaniel Will, hadden de Achterhoekers aan zichzelf te wijten. Het spel oogde weinig creatief en de combinaties werden vaak te ver doorgevoerd.

Telstar meldde zich pas vlak voor rust voor het eerst voor het Doetinchemse doel. Eerst kopte Philips op de lat en even later voorkwam Filip Bednarek de gelijkmaker.

In de tweede helft verdween het goede spel van De Graafschap al snel. Ondanks de grote ruimte op het veld zakten de bezoekers ver weg en werd er nog meer weinig gecreëerd. Telstar werd gevaarlijker en de gelijkmaker viel via Zamouri: 1-1.

Het werd nog erger voor De Graafschap, waar de totaal onzichtbare Anthony van den Hurk, na de gelijkmaker werd gewisseld. Tien minuten voor tijd schoot Lilipaly de bal geweldig via de lat achter de kansloze Bednarek: 2-1.

Een nieuwe domper dus voor De Graafschap, dat nog steeds een goedgevulde ziekenboeg heeft. Maar of dat echt de enige reden voor de magere seizoenstart is, valt te betwijfelen.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.