De Graafschap erg gelukkig in Leeuwarden (1-1)

De Graafschap heeft het eerst punt buiten Doetinchem behaald. Dat gebeurde op bezoek bij SC Cambuur, waar Piotr Parzyszek diep in de tweede helft voor de 1-1 zorgde.

Het door blessure toch al zo geplaagde De Graafschap kreeg vlak voor de aftrap in Friesland opnieuw te maken met tegenslag: Alexander Bannink raakte in de warming-up geblesseerd. Zo verscheen Marlon Versteeg in de basis.

Jan Vreman zag dat zijn ploeg een matige eerste helft afleverde. De Achterhoekers waren aanvallend onmachtig, maar bleven verdedigend lang overeind, al bleek de grillige Raymond Gyasi onvoorspelbaar gevaarlijk namens Cambuur. Na een half uur zorgde Jergé Hoefdraad toch voor de verdiende Friese voorsprong: 1-0. De Graafschap was alleen via aanvoerder Mark Diemers gevaarlijk.

Ook na rust was Cambuur de betere. Maar Gyasi en Van de Streek lieten kansen op een vroegtijdige beslissing liggen. Dit kwam de ploeg van Rob Maas, die nog wacht op de eerste thuiszege dit seizoen, duur te staan: Piotr Parzyszek kopte uit het niets de 1-1 binnen.

Het was aan doelman Filip Bednarek te danken dat er niets meer aan de score veranderde. De Pool hield Gyasi en Van de Streek van de winninde treffer af.

Karakteristiek, maandag 22 augustus 2016

SC Cambuur - De Graafschap 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Hoefdraad (30), 1-1, Piotr Parzyszek (79)

Arbiter: Mulder
Toeschouwers: 7.206

Geel De Graafschap: Marlon Versteeg, Aleksander Jankovic, Lion Kaak
Geel SC Cambuur: N'Toko, Peersman, Hemmen

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Jan Lammers, Sven Nieuwpoort, Tim Keurntjes, Dean Koolhof (53. Aleksandar Jankovic, 85. Koen Huntelaar), Mark Diemers, Lion Kaak, Andrew Driver, Marlon Versteeg, Piotr Parzyszek

SC Cambuur: Nienhuis, Anderson, Steenvoorden, N'Toko, Peersman, Bakker, Monteiro, Van de Streek, Gyasi, Hemmen (67. Barto), Hoefdraad

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.