De Graafschap laatste na nederlaag

De Graafschap heeft de rode lantaarn weer overgenomen van Cambuur Leeuwarden. De Superboeren verloren in eigen huis met 0-1 van sc Heerenveen.

Meteen na de aftrap ging een zelfverzekerde De Graafschap in de aanval. Na één minuut miste Vincent Vermeij al een enorme kans, deze werd gered door SC Heerenveen doelman Mulder. In de elfde minuut werd een doelpunt van Youssef El Jebli wegens duwen afgekeurd. Daarnaast weigerde arbiter Blom om de bal op de stip te leggen door een handsbal van Van Aken na een schot van Cas Peters.

Heerenveen liet zich in de eerste helft nauwelijks zien tegen een overwichtig De Graafschap. Vlak voor rust moest Andrew Driver de wedstrijd geblesseerd verlaten.

De tweede helft speelde De Graafschap een stuk zwakker en kreeg Heerenveen meer ruime. Thorsby scoorde in de 66e minuut, nadat een schot van Veerman werd geblokt, de 0-1 voor Heerenveen. Toch zette De Graafschap in de blessuretijd aan. Een schot van Kristopher Vida ging naast en miste Nathan Kabasele de kans op de gelijkmaker.

Door deze nederlaag blijft De Graafschap op de laatste plaats staan. De achterstand op de nummer zeventien, Cambuur Leeuwarden, is twee punten.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.