De Graafschap laat zege glippen in derby (2-2)

Dankzij twee treffers van Vincent Vermeij had De Graafschap lang zicht op de overwinning op Vitesse. De late gelijkmaker maakte dat deze boeiende Gelderse derby op de sfeervolle Vijverberg onbeslist eindigde: 2-2.

De Graafschap, bezig aan een sterke thuisreeks, begon met Youssef El Jebli in de basis. De teruggekeerde Piotr Parzyszek zat voor het eerst weer op de bank.

De thuisclub opende goed en zette de defensie van Vitesse een paar keer goed onder druk, al leverde dat niet meteen grote kansen op. De eerste keer dat de bezoekers dreigend voor het Doetinchemse doel verschenen was het meteen raak. Nakamba leek Hidde Jurjus enigszins te verrassen met zijn schot: 0-1

De Graafschap kwam hierna steeds beter in de wedstrijd en zag Vincent Vermeij eerst nog een kopbal missen. De spits had vier minuten later meer succes en liet keeper Room kansloos met een schot in de kruising (1-1).

Op een regenachtige Vijverberg kwam De Graafschap vroeg in de tweede helft op voorsprong. El Jebli zette met een hakbal Andrew Driver aan het werk. De Schot bediende Vincent Vermeij op maat: 2-1.

In het vervolg maakte Vitesse een aangeslagen indruk en van het sprankelende spel van voor de winterstop was niets meer te zien. Driver liet zelfs de kans op 3-1 liggen. Pas in het laatste kwartier werden de Arnhemmers weer wat gevaarlijker maar de Achterhoekse defensie hield stand.

Een zondagschot van Baker zorgde toch voor de 2-2. De Chelsea-huurling schoot een afgeslagen bal van grote afstand achter de kansloze Jurjus. Bij aanvang van de blessuretijd moest Vitesse nog door met tien man, maar het bleef bij 2-2.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, zondag 21 februari 2016

De Graafschap - Vitesse 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Nakamba (16), 1-1, Vincent Vermeij (40), 2-1, Vincent Vermeij (47), 2-2, Baker (84)

Arbiter: Gözübüyük
Toeschouwers: 12.218

Geel De Graafschap: Tolgahan Cicek, Lion Kaak
Geel Vitesse: Yeini

Rood Vitesse: Ota (90/2x geel)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek (74. Jeroen Tesselaar), Lion Kaak, Bryan Smeets, Andrew Driver, Youssef El Jebli (79. Dean Koolhof), Vincent Vermeij (83. Piotr Parzyszek), Cas Peters

Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Werff, Ota, Yeini, Baker, Nakamba, Rashica (90+1. Kruiswijk), Qazaishvili (75. Zhang), Olinik (81. Nathan)