De Graafschap van laatste plaats na gelijkspel

De Graafschap heeft met een gelijkspel in Tilburg de laatste plaats (op doelsaldo) van de eredivisie overgedragen aan Cambuur Leeuwarden. Sinds de 2e speelronde stond de club uit Doetinchem onderaan.

De wedstrijd kwam traag op gang en stond het eerste kwartier in het teken van foute passes. Een goed schot van Hupperts kon door Hidde Jurjus uit de hoek getikt worden. Vervolgens eindigde een aanval van Vincent Vermeij net naast de goal. Toch domineerde de thuisclub de eerste helft waardoor De Graafschap meer onder druk kwam. Waar Jurjus op de juiste plek stond bij een schot van Falkenburg, gooide Ted van de Pavert zich later net op tijd voor een schot van dezelfde aanvaller. Een aantal individuele acties van De Graafschap leverde telkens balverlies op.

Willem II was in de tweede helft minder gevaarlijk dan voor rust maar beperkte De Graafschap zich voornamelijk tot het verdedigen. Ook Dean Koolhof, terug na een half jaar aanwezigheid, was enkele malen gevaarlijk maar een doelpunt bleef uit. Toch bleef De Graafschap door goed keeperswerk van Jurjus op de been en werd de eindstand bepaald op 0-0.

Karakteristiek, zaterdag 13 februari 2016

Willem II - De Graafschap 0-0 (0-0)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 12.000

Geel De Graafschap: Lion Kaak, Tolgahan Cicek
Geel Willem II: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman (68. Dean Koolhof), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek (88. Jeroen Tesselaar), Nathaniel Will, Lion Kaak, Bryan Smeets, Andrew Driver, Vincent Vermeij, Cas Peters (77. Nathan Kabasele

Willem II: Lamprou, Van der Struijk, Wuytens, Peters, Achenteh, Ojo, Falkenburg, Haemhouts, Hupperts (61. Ondaan), Ogbeche, Andersen (80. Andrade)

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

Roda JC Kerkrade

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.