Hidde Jurjus voorkomt grotere nederlaag bij PSV

Met een vakkundige worp mikte de Pupil van de Week het muntje via de rug van de cameraman in het voordeel van De Graafschap. Dit voordeel mocht echter niet baten want De Graafschap begon niet sterk aan de wedstrijd in Eindhoven.

In de eerste helft lag het iniatief vooral bij de thuisploeg. Een poging van Cas Peters na ruim een kwartier mislukte. Na 17 minuten werd Luciano Narsingh vrijgespeeld door Andrés Guardado en kon hij Luuk de Jong een fraaie voorzet geven. Die had weliswaar 2 pogingen nodig om de bal in het doel te krijgen, maar zorgde er zo voor dat het 1-0 werd.

Hidde Jurjus hield De Graafschap daarna een aantal keren goed in de race maar in de 31e minuut kwam PSV toch op een 2-0 voorsprong doordat doelman Jurjus geen zicht had op het schot van Davy Pröpper. Zijn broer deed daarna geen goede zaken aan de ander kant van het veld door Luuk de Jong in het strafschopgebied te lang vast te houden. Maar het is wederom Hidde Jurjus die De Graafschap redt door de strafschop van Jürgen Locadia te stoppen. In de 43e minuut zet Luciano Narsingh de defensie van De Graafschap op het verkeerde been en krult de bal in de verre hoek. Ruststand 3-0.

In de tweede helft kreeg De Graafschap iets meer grip op de wedstrijd. Een schot van Cas Peters op het doel werd door keeper Jeroen Zoet onderschept.

De Graafschap komt in de 68e minuut op 3-1 door een doelpunt van aanvoerder Ted van de Pavert na een geniale steekpass van Adrew Driver. En in de 80e minuut zullen ze in Eindhoven toch zelfs even terug gedacht hebben aan de wedstrijd in Doetinchem want De Graafschap komt van een 3-0 achterstand terug naar 3-2 door een doelpunt van Bart Straalman via het been van een PSV speler. Daarna geeft PSV nog 1x gas en beslissen ze de wedstrijd met een snelle omschakeling tot 4-2 door een doelpunt van Gastón Pereiro. Dankzij een goede tweede helft voorkomt De Graafschap een grotere nederlaag in Eindhoven. Mede door het uitstekende werk van doelman Hidde Jurjus.

Karakteristiek, zaterdag 30 januari 2016

PSV - De Graafschap 4-2 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, De Jong (17), 2-0, Davy Pröpper (31), 3-0, Narsingh (44), 3-1, Ted van de Pavert (68), 3-2, Bart Straalman (80), 4-2, Pereiro (85)

Arbiter: Kuipers
Toeschouwers: 32.500

Geel De Graafschap: Andrew Driver
Geel PSV: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Tolgahan Cicek, Ted van de Pavert, Robin Pröpper, Bart Straalman, Lion Kaak (71. Mark Diemers), Andrew Driver, Kristopher Vida, Cas Peters (58. Nathan Kabasele), Bryan Smeets (82. Youssef El Jebli), Vincent Vermeij

PSV: Zoet, Isimat, Moreno (62. Willems), Arias, Bruma, Day Pröpper, De Jong, Narsingh, Guardado (82. Schaars), Locadia (62. Pereiro), Hendrix

Bijzonderheid: Locadia mist een penalty (44)