De Graafschap loopt in na zege op ADO (3-1)

De Graafschap heeft door een verdiende 3-1 zege op ADO Den Haag de achterstand op de nummer voorlaatst teruggebracht tot twee punten. De Superboeren poetsten na rust de vroeg opgelopen achterstand resoluut weg.

Trainer Jan Vreman had tegen het geplaagde ADO aanvankelijk één wijziging in gedachte. Er was de eerste basisplaats voor Mark Diemers. Maar er volgde een opmerkelijke tweede aanpassing. De oefenmeester passeerde Andrew Driver, die muurvast zat in het verkeer en liet Vida starten.

De Graafschap liep n de stromende regen op eigen veld al snel achter de feiten aan. Een hoekschop van Duplan werd door Haveaar wel erg gelukkig achter doelman Jurjus gewerkt: 0-1. Het antwoord van de Achterhoekers had snel kunnen volgen, maar achtereenvolgens Peters, Smeets en Vermeij hadden geen succes. Daarnaast onthield arbiter Van den Kerkhof de thuisclub een strafschop nad hands in de Haagse defensie. Vlak voor rust voorkwam Ted van van de Pavert op het nippertje de 0-2.

In de tweede helft was Bart Straalman al snel dichtbij de gelijkmaker, maar de verdediger stuitte op doelman Hansen. De Doetinchemmers bleven hierna aandringen maar echte kansen leverde lang niet op.

Jan Vreman bracht in het restant dan toch Andrew Driver binnen de lijnen en de Schot was meteen van grote waarde, want hij was betrokken bij de gelijkmaker van Vermeij en en het bereidde ook de 2-1 op fraaie wijze voor 2-1.

Pas in de slotfase zocht ADO weer de aanval en Hidde Jurjus voorkwam puik de gelijkmaker. Bij het aanbreken van de blessuretijd maakte Cas Peters er beheerst 3-1 van op aangeven van El Jebli.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, woensdag 27 januari 2016

De Graafschap - ADO Den Haag 3-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Havenaar (9), 1-1, Vincent Vermeij (69), 2-1, Karim Tarfi (78), 3-1, Cas Peters (90+1)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 9.763

Geel De Graafschap: Kristopher Vida, Vincent Vermeij, Andrew Driver
Geel ADO Den Haag: Bakker, Duplan

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek (68. Andrew Driver), Karim Tarfi, Mark Diemers (71. Lion Kaak), Bryan Smeets (87. Youssef El Jebli), Kristopher Vida, Vincent Vermeij, Cas Peters

ADO Den Haag: Hansen, Malone, Beugelsdijk, Zuiverloon, Kanon, Bakker, Derijck, Jansen (81. Korte), Schaken (71. Marengo), Havenaar, Duplan

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.