De Graafschap laat Feyenoord zweten 1-2

Een prima spelend De Graafschap lag tegen Feyenoord lang op koers voor een stunt. De Rotterdammers trokken het duel na rust alsnog moeizaam naar zich toe en wonnen nipt: 1-2.

Op de zo goed als uitverkochte Vijverberg, kon Jan Vreman geen beroep doen op de geschorsten Nathan Kabasele en Alexander Bannink. De oefenmeester posteerde Nathaniel Will op het middenveld en zo begon Bart Straalman als rechtsback.

De start van de thuisclub was overtuigend. Er werd Feyenoord weinig tijd gegund en dat leidde al snel tot succes. In inzet van spits Erik Quekel verdween via Feyenoorder Van Beek in het doel: 1-0. De bezoekers hadden hierna wel meer balbezit, maar enkel Elia dwong doelman Jurjus tot een serieuze redding. Jan Lammers zorgde zelfs voor de 2-0, maar deze werd tot verbazing van velen afgekeurd door arbiter Makkelie, die wederom een matig optreden kende.

Na rust liet Feyeoord een ander gezicht zien en was het Kramer die de partij weer in evenwicht bracht: 1-1. Overigens ontsnapte de spits in de eerste helft aan rood na een slaande beweging naar tegenstander Ted van de Pavert. Dit lijkt hapklaar voer voor de aanklager.

De Graafschap werd na de gelijkmaker teruggedrongen en zag een kopbal van Kuyt net naast gaan. Even later viel de treffer alsnog. Elia werd fraai vrijgespeeld en zijn schot ging door de benen van doelman Jurjus (1-2).

In het restant ging De Graafschap hartstochtelijk opzoek naar de verdiende gelijkmaker. El jebli en Smeets probeerde het van afstand, maar succes bleef uit.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, zondag 04 oktober 2015

De Graafschap - Feyenoord 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Van Beek (14/eigen doelpunt), 1-1, Kramer (50), 1-2, Elia (70)

Arbiter: Makkelie
Toeschouwers: 12.145

Geel De Graafschap: Youssef El Jebli, Erik Quekel
Geel Feyenoord: Vilhena, Kongolo

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman, Jan Lammers, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar, Nathaniel Will (67. Robin Pröpper), Bryan Smeets (81. Tom Menting), Youssef El Jebli, Kristopher Vida (76. Vincent Vermeij), Erik Quekel, Cas Peters

Feyenoord: Vermeer, Nieuwkoop (68. Vilhena), Van Beek, Van der Heijden, Kongolo, Vejinovic, Gustafson (65. Basacikoglu), El Ahmadi, Kuyt, Kramer (86. Kazim-Richards), Elia