De Graafschap blijft puntloos na verlies: 1-3

De Graafschap wacht na de 1-3 nederlaag tegen AZ nog altijd op het eerste punt. De Achterhoekers verloren voor de vijfde opeenvolgende keer en blijven daardoor hekkensluiter in de Eredivisie.

Trainer Jan Vreman, in de vier voorgaande duels geconfronteerd met de nodige langdurige blessures, had een basisplaats ingeruimd voor Cas Peters die met Nathan Kabasele de aanvalslinie vormde.

Het AZ van trainer John van den Brom dicteerde de eerste helft en kwam al vrij snel op voorsprong, zij het gelukkig doordat een van richting veranderd schot van Brezancic doelman Hidde Jurjus kansloos liet (0-1). De Graafschap zag even daarvoor al Andrew Driver geblesseerd uitvallen.

De Graafschap voetbalde in de eerste helft aardig mee, maar dreigend werd het nooit en omdat de bezoekers zich meermalen stuk liepen op Hidde Jurjus kregen, bleef het een wedstrijd. Vlak voor rust kwamen de Superboeren op fraaie wijze op gelijke hoogte. Rechtsback Nathaniel Will schoot de bal schitterend in de kruising:1-1.

De Graafschap kende een prima begin van de tweede helft. Na een soepele aanval dook Nathan Kabasele zomaar op voor doelman Rochet. De spits joeg de bal over. Niet veel later miste ook Alexander Bannink een goede mogelijkheid.

Door twee treffers van Markus Henriksen trok AZ het duel binnen luttele minuten alsnog naar zich toe. Vreemd genoeg haalde Vreman zijn spits Peters naar de kant en bracht Vermeij, die in de slotfase de spanning nog had terug kunnen brengen, maar het bleef bij 1-3 op De Vijverberg.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag 12 september 2015

De Graafschap - AZ 1-3 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Brezancic (13), 1-1, Nathaniel Will (44), 1-2, Henriksen (63), 1-3, Henriksen (65)

Arbiter: Higler
Toeschouwers: 8.564

Geel De Graafschap: Robin Pröpper
Geel AZ: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Tim Linthorst (64. Jan Lammers), Jeroen Tesselaar, Kristopher Vida, Bryan Smeets, Alexander Bannink, Andrew Driver (11. Lion Kaak), Cas Peters (66. Vincent Vermeij), Nathan Kabasele

AZ: Rochet, Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Brezancic, Van Overeem (70. Haye), Henriksen, Rienstra, Hupperts, Janssen (79. Tankovic), Jahanbakhsh (59. Dos Santos)