De Graafschap gelijk bij laatste testcase (1-1)

De Graafschap in in het sluitstuk van de voorbereiding tegen FC Emmen niet verder gekomen dan een gelijkspel. Beide ploegen hielden het op 1-1.

Onder toeziend oog van Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges en de teruggekeerde Nathan Kabasele legde De Graafschap een eerste helft op de mat, waarin Dean Koolhof de beste kans kreeg. Doelpunten vielen er niet voor de rust.

Na rust waren de bezoekers direct dreigend via tweemaal Danso, maar gescoord werd er niet. De Graafschap kwam wel aan de leiding. Een voorzet van Youssef El Jebli werd door middenvelder Kulhan achter zijn eigen doelman Telgenkamp gekopt: 1-0.

Doordat de 2-0 uitbleef, Bryan Smeets miste daartoe een grote kans, kon FC Emmen in de slotfase op gelijke hoogte komen (1-1). De Graafschap opent volgende week het voetbalseizoen met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag 31 juli 2015 (voorbereiding seizoen 2015-2016)

De Graafschap - FC Emmen 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Kulhan (58/eigen doelpunt), 1-1, Hagenauw (87)

Arbiter: Dieperink
Toeschouwers: 2.000

Geel De Graafschap: Tim Linthorst
Geel FC Emmen: Olijve

De Graafschap: Hidde Jurjus (55. Eric Verstappen), Thijs Bouma, Robin Pröpper, Tim Linthorst (74. Jan Lammers), Nathaniel Will, Bryan Smeets, Lion Kaak, Youssef El Jebli (65. Bruno Godeau), Kristopher Vida, Erik Quekel, Dean Koolhof.

FC Emmen: Telgenkamp, Kulhan, Seip (73. Streutker), Kwee, Jallo (76. Hagenauw), Mannes, Rozema, Olijve, Danso, Kolder, Ten Voorde