Graafschap kan voorsprong niet vasthouden: 2-2

De Graafschap leek met een 0-2 voorsprong op bezoek bij Almere City FC op rozen te zitten, maar moest uiteindelijk een puntendeling toestaan en kwam daarmee in de slotfase nog goed weg: 2-2.

Bij De Graafschap keerde Vlatko Lazic terug in de basis. Trainer Jan Vreman deed verder een beroep op de spelers die vrijdag te sterk waren voor Jong PSV (5-0).

De Achterhoekers kende een sterke start. Vincent Vermeij, Caner Cavlan en Kristopher Vida hadden de score al vroeg kunnen openen, maar vonden in Agil Etemadi een uitstekende sluitpost. Het Doetinchemse overwicht werd na negentien minuten wel een een treffer uitgedrukt. Caner Cavlan vond met een voorzet achter zijn standbeen, Vincent Vermeij: 0-1. Even later voorkwam Etemadi de 0-2 van Jerry van Ewijk.

Almere City FC liet weinig zien en mocht blij zijn dat De Graafschap zo coulant was in de afwerking, zodat het halverwege maar 0-1 stond.

Direct na rust liet de thuisclub zich nadrukkelijk zien. Robin Pröpper vloerde Vincent Janssen, maar arbiter Mulder zag er geen strafschop in. In de minuten erna kwam De Graafschap ook goed weg en verdubbelde Kristopher Vida de score: 0-2.

Het antwoord van de Almeerders volgde ditmaal snel via topscorer Vincent Janssen: 1-2. De gelijkmaker leek snel te volgen, maar de inzet van Hoefdraad kwam op de binnenkant van de paal. De Graafschap had aanvallend niet meer in te brengen en bleef defensief lang overeind. Totdat Sander Keller met het hoofd voor 2-2 zorgde. In de laatste minuten was het aan doelman Hidde Jurjus (redding op kopbal Vincent Janssen) en de lat (vrije trap Receveur), te danken dat de bezoekers niet met lege handen stonden.

Karakteristiek, maandag 16 maart 2015

Almere City FC - De Graafschap 2-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Vincent Vermeij (19), Kristopher Vida (55), 1-2, Janssen (60), 2-2, Keller (84)

Arbiter: Mulder
Toeschouwers: 1.023

Geel De Graafschap: Robin Pröpper
Geel Almere City FC: Quasten

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Robin Pröpper, Bart Straalman (64. Ted van de Pavert), Caner Cavlan, Kristopher Vida, Edwin Linssen, Jordan Garcia-Calvete (76. Dean Koolhof), Karim Tarfi, Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij (63. Santy Hulst)

Almere City FC: Etemadi, Bouma, Keller, Toet, Quasten (76. Salasiwa), Receveur, Sneijder, Kip (75. Dissels), Mamedov (63. De Kogel), Janssen, Hoefdraad