De Graafschap houdt knap stand bij Roda JC: 1-1

De Graafschap heeft aan de uitwedstrijd bij Roda JC een knap gelijkspel overgehouden. Na een vroege achterstand, scoorde Karim Tarfi snel na rust uit een prachtige vrije trap de gelijkmaker: 1-1.

Trainer Jan Vreman kon bij dit bezoek aan Kerkrade niet beschikken over de geblesseerde Vlatko Lazic en de zieke Kristopher Vida. Hierdoor begonnen Lars van Roon en Santy Hulst in de basis.

Het eerste gevaar namens de bezoekers kwam van Jerry van Ewijk, maar de clubtopscorer kreeg tot tweemaal toe de bal niet achter doelman Verbist. Roda JC ging beter om met de eerste kans, deze werd benut door Tom Van Hyfte: 1-0. De Graafschap had na deze treffer weinig in te brengen, maar ook de Limburgers haalden weinig rendement uit hun overwicht. Alleen een kopbal van Frank Demouge raakte de lat. Vlak voor rust kwam Bart Straalman goed weg, De verdediger vloerde de doorgebroken Demouge, maar arbiter Van de Graaf vond geel voldoende.

Na rust kwam De Graafschap snel langszij. Een vrije trap van Karim Tarfi was doelman Bram Verbist te machtig: 1-1. De zesde seizoenstreffer voor de Belg. Na de gelijkmaker werden de Achterhoekers beter en rolden de eerste fluitconcerten van de tribunes neer op de spelers van de thuisclub. Trainer Trost, die de druk van het moeten promoveren op zijn schouders heeft, wisselde dubbel en de komst van Marc Höcher bracht nieuw elan.

De Graafschap moest de laatste twintig minuten terug, maar de ploeg beet zich vast in het resultaat en met enkele reddingen van doelman Hidde Jurjus, bleven de Superboeren knap op de been.