De Graafschap wint door late penalty (0-1)

Een benutte strafschop van Vlatko Lazic heeft De Graafschap de eerste drie punten van dit seizoen buiten Doetinchem opgeleverd. Op bezoek bij MVV werd het 0-1. Door de zege maken de Achterhoekers een kleine sprong op de ranglijst.

In Maastricht verscheen De Graafschap met Jerry van Ewijk aan de aftrap. De aanvaller verving de geblesseerde Kristopher Vida. In De Geusselt kreeg de ploeg van Jan Vreman direct een stormloop van een kleine tien minuten te verwerken. De Graafschap kwam een paar goed weg, maar liep verder geen schade op.

Na de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was Jerry van Ewijk dreigend namens de Doetinchemmers, die even later ontsnapten aan een achterstand toen een treffer van Stef Peeters werd afgekeurd. Daarna hield doelman Heusinkveld spits Veldmate van een doelpunt af. Kort voor rust testte Dean Koolhof keeper Jo Coppens.

In de tweede helft had De Graafschap minder te duchten van de Limburgers. De ploeg had de controle, maar zag hoe Jerry van Ewijk een riante kans liet liggen. Thuisploeg MVV, de minst scorende ploeg in de eerste divisie, kon niet echt gevaarlijk meer worden en een remise leek in de maak.

Zover kwam het niet. In de slotfase wees arbiter Boot plots naar de stip, Na een vrije trap van Tarfi had hij hands gezien. Vlatko Lazic schoot feilloos binnen: 0-1.