Prima De Graafschap gelijk, maar wint sympathie

De Graafschap speelde tegen RKC Waalwijk een sterke wedstrijd, maar bleef op De Vijverberg steken op een gelijkspel: 1-1. Een uiterst magere beloning voor de Achterhoekers.

Trainer Jan Vreman zag geen reden om zijn basisformatie van de laatste weken te wijzigen, al leed zijn ploeg in de vorige speelronde een nipte nederlaag bij VVV-Venlo (1-0).

De Graafschap legde een sterke eerste helft op de mat. Gedreven en met goed spel zocht de ploeg van Ja Vreman de aanval. Dit leverde een aantal prima kansen op voor achtereenvolgens Lazic, Vermeij, Vida en Cavlan. Geen van dit viertal wist doelman Van Dijk echter te passeren. De bezoekers uit Waalwijk lieten amper iets zien. Dat gebeurde voor het eerst vlak voor rust via Sandro Calabro.

Het begin van De Graafschap aan de tweede helft was minder stormachtig en miste Braber namens RKC zelfs de grootste mogelijkheid. De verdiende Doetinchemse voorsprong kwam er toch. Verdediger Ted van de Pavert zette goed door en zijn voorzet bereikte Vida. De jonge aanvaller legde de bal uiteindelijk in het doel: 1-0.

Lang bleef de stand niet staan. Een schot van Anderson werd door Cenar Cavlan zodanig ven richting veranderd dan doelman Heusinkveld kansloos was: 1-1. De Graafschap zat niet bij de pakken neer en ging op zoek naar de drie punten.

In de slotfase ging een schot van Vida naast. De ingevallen Jerry van Ewijk had de winnende op zijn schoen, maar mikte van dichtbij eveneens naast. Zo kregen de Superboeren in punten te weinig, maar won het de nodige sympathie.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, maandag 25 augustus 2014

De Graafschap - RKC Waalwijk 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Kristopher Vida (64), 1-1, Cavlan (66/eigen doelpunt)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 3.806

Geel De Graafschap: -
Geel RKC Waalwijk: -

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic, Edwin Linssen (80. Soufian Echcharaf), Dean Koolhof, Karim Tarfi (72. Jerry van Ewijk), Vincent Vermeij, Kristopher Vida (82. Santy Hulst)

RKC Waalwijk: Van Dijk, Van Weert, Van Mosselveld, Verkoelen, Jüngschläger, Braber, Coster, Martina (59. Fortes), Anderson (75. Valpoort), Esajas, Calabro

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.